ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-Αλληλεγγύη ψήφισαν πάγωμα δανείων με τους τόκους να τρέχουνΕγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που προβλέπει αναστολή των δόσεων δανείων, αλλά οχι και των τόκων, για εννέα μήνες. Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύη.

Το νομοσχέδιο πέρασε πλειοψηφικά με ψήφους 31 υπέρ και 24 κατά.

Κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι, Συμμαχία Πολιτών,ΕΛΑΜ και η βουλευτής Άννα Θεολόγου.

Πιο συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο αφορά την αναστολή της αποπληρωμής δόσεων περιλαμβανομένων και των τόκων σε δάνεια. Νοείται ότι αναστέλλεται η αποπληρωμή του τόκου, ωστόσο, οι τόκοι του μηνός θα προστίθενται κανονικά στην εκάστοτε πιστωτική διευκόλυνση.

Ο νόμος αφορά πιστωτικές διευκολύνσεις προς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και για καθορισμένες κατηγορίες δανειοληπτών, την αναστολή λήψης οποιωνδήποτε μέτρων από τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του πιο πάνω προτεινόμενου μέτρου, την αναστολή της υποχρέωσης χρηματοοικονομικών οργανισμών να ετοιμάσουν, υποβάλουν και ανακοινώσουν τις οικονομικές τους καταστάσεις, και την αναστολή όλων των υποχρεώσεων των χρηματοοικονομικών οργανισμών πέραν της υποχρέωσης ετοιμασίας, υποβολής και ανακοίνωσης οικονομικών καταστάσεων.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε από την Κυβερνηση υποτίθεται,  ως μέτρο ενίσχυσης της οικονομίας λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού