ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ εμπόδισαν τη Βουλή να πάρει θέση υπέρ της προστασίας του Ακάμα

Τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ εμπόδισαν σήμερα τη Βουλή να συζητήσει Ψήφισμα για την προστασία του Ακάμα, ενόψει του αναθεωρημένου Τοπικού Σχεδίου που θα έχει καταστροφικές συνέπειες στο μοναδικό αυτό οικότοπο του νησιού.

Το Ψήφισμα κατατέθηκε από κοινού από το ΑΚΕΛ και τους Οικολόγους με στόχο να σταλεί από την ίδια την Βουλή ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα να αφήσουν τον Ακάμα έξω από τις μεθοδεύσεις τους. Εντούτοις, η πλειοψηφία που σχηματίστηκε από αυτά τα κόμματα εμπόδισε τη συζήτησή του Ψηφίσματος.

Προφανώς, όπως αναφέρει το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση του, αντιτίθενται στην ουσία και το περιεχόμενο του Ψηφίσματος και θέλουν να συνεχιστούν ανενόχλητα οι αντιπεριβαλλοντικοί σχεδιασμοί.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι τα κόμματα που συντάσσονται με τις υποψηφιότητες Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη που εμπόδισαν τη Βουλή να πάρει θέση υπέρ της προστασίας του Ακάμα. Ως είναι αναμενόμενο οι συναγερμικοί υποψήφιοι ακολουθούν τη συναγερμική πολιτική για τον Ακάμα που σχεδιάζει στα κρυφά το τσιμέντωμα της Χερσονήσου. Άλλωστε η κυβέρνηση του Αβέρωφ Ν. και Ν. Χριστοδουλίδη ευθύνεται για τεράστια οικολογικά εγκλήματα όλα αυτά τα 9 χρόνια. Ο Ακάμας είναι ξεκάθαρα στο στόχαστρό τους».

Επισυνάπτεται το Σχέδιο του Ψηφίσματος που κατέθεσαν ΑΚΕΛ και Οικολόγοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.