Αυτή τη φορά καπάρωσε τη θέση του Δημοτικού Γραμματέα Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τις τελευταίες ημέρες οργιάζει το παρασκήνιο με τις παρεμβάσεις ηγετικών στελεχών του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, για πλήρωση της θέσης του Δημοτικού Γραμματέα στη Λευκωσία.

Οι παρεμβάσεις δεν είναι άσχετες με τη συμφωνία μεταξύ των δυο κομμάτων για διαμοιρασμό των ηγετικών θέσεων στο Δήμο Λευκωσίας. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, πριν λίγους μήνες έχει προσληφθεί Δημοτικός Μηχανικός, η οποία όπως πληροφορούμαστε προέρχεται από το χώρο του ΔΗΚΟ και στηρίχθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους του ΔΗΣΥ, ενώ τώρα είναι η σειρά των δημοτικών συμβούλων του ΔΗΚΟ να ψηφίσουν την υποψήφια που υποδεικνύει ο ΔΗΣΥ για τη θέση του Δημοτικού Γραμματέα. 

Οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ επέμεναν να ληφθεί απόφαση στο ανώτατο κομματικό επίπεδο, παραμερίζοντας τις δημοτικές τους ομάδες, ενώ έχουν φαίνεται προαποκλείσει τόσο υποψήφιους που υπερτερούν σε διοικητική πείρα ή ακαδημαϊκά προσόντα, όσο και υποψήφιους με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

Στο πλαίσιο λοιπόν της συμφωνίας “ένα σου, ένα μου”, αναμένεται ότι σήμερα θα επιλεγεί ο εκλεκτός του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ή μάλλον, η εκλεκτή του, αφού όλες οι ενδείξεις δείχνουν γυναίκα υποψήφια η οποία, παρά την περιορισμένη διοικητική πείρα που διαθέτει, εντούτοις φαίνεται να τυγχάνει της εμπιστοσύνης του προέδρου του ΔΗΣΥ. Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, είναι έτοιμος να προσπεράσει ακόμη και “δικά του” Συναγερμικά στελέχη, που είναι υποψήφιοι για να επιλεγεί η «εκλεκτή», διασφαλίζοντας ότι θα ελέγχει τον Δήμο για την επόμενη τουλάχιστον δεκαετία.

Στις αυριανές προφορικές συνεντεύξεις ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν καλεστεί 22 υποψήφιοι. Δεν αποκλείεται κάποιοι που έχουν ενημερωθεί για το παρασκήνιο ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ να μην παραβρεθούν σε μια διαδικασία προαποφασισμένη. Να σημειώσουμε ακόμη ότι ενώ έχουν γίνει γραπτές εξετάσεις ο Δήμος Λευκωσίας αποφάσισε να λάβει μόνο υπόψη την επιτυχία ή αποτυχία του και όχι το βαθμό που έχει εξασφαλίσει ο κάθε υποψήφιος.