ΔΗΣΥ-ΕΔΕΚ-ΔΗΚΟ αποδέσμευσαν €8,5 εκατ. το «Jiu Jitsu» – Έρευνα από Γεν. ΕλεγκτήΠαρόλο το σάλο που προκλήθηκε γύρω από τη χολιγουντιανή ταινία «Jiu Jitsu», η οποία γυρίστηκε στην Κύπρο με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ, τελικά η Βουλή αποδέσμευσε το κονδύλι των €8,5 εκατ. Το συγκεκριμένο κονδύλι θα καλύψει τις δαπάνες στις οποίες προχώρησε η εταιρεία παραγωγής, όταν γυρίστηκε η χολιγουντιανή ταινία «Jiu Jitsu», στην Κύπρο.

ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ ψήφισαν υπέρ

Βάσει του επενδυτικού σχεδίου για την προώθηση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, η Κυβέρνηση θα πρέπει να καταβάλει στην εταιρεία παραγωγής του έργου το 35% του κόστους παραγωγής που έχει προϋπολογιστεί στα €25 εκατ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου». Κατά τη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, υπέρ της αποδέσμευσης του σχετικού κονδυλίου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ.

Κατά της αποδέσμευσης του κονδυλίου τοποθετήθηκαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ και των Οικολόγων, οι οποίοι θεωρούν πως υπάρχουν σκιές πάνω από το Σχέδιο. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως το Σχέδιο, έγινε για να ευνοηθούν συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία ασχολούνται με την οπτικοακουστική βιομηχανία. Οι βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων δεν ήταν παρόντες στην Επιτροπή για να τοποθετηθούν.

Μετά το πράσινο φως από τη Βουλή, αναμένεται να πληρωθούν και τα 220 πρόσωπα που παρείχαν υπηρεσίες κατά τα γυρίσματα της ταινίας. Πάντως, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι κατέθεσαν τροπολογία επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2020, με την οποία γίνεται εισήγηση για σταύρωμα του κονδυλίου €25 εκατ. που αφορά το Olivewood. Σημειώνεται, πως σχετικό έλεγχο, τόσο για το Σχέδιο όσο και για την ταινία «Jiu Jitsu», διενεργεί η Ελεγκτική Υπηρεσία.