ΔΗΣΥ: Εποικοδομητικό μέρος η εκκλησία της Κύπρου στο νομό για τις «θεραπείες μεταστροφής»

Εποικοδομητικό μέρος η εκκλησία της Κύπρου στο νομό για τις “θεραπείες μεταστροφής”, δήλωσε η Αναπληρώτρια Εκπροσώπος Τύπου, Φωτεινής Τσιρίδου.

Αναλυτικά:

Με τη συμβολή του Δημοκρατικού Συναγερμού, ψηφίστηκε χτες στη Βουλή η νομοθεσία για την ποινικοποίηση των λεγόμενων θεραπειών μεταστροφής του σεξουαλικού προσανατολισμού, πρακτικές που ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει χαρακτηρίσει ως βασανιστήρια. Μια νομοθεσία που απαίτησε να ψηφιστεί και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήδη από το 2018.

Ο ΔΗΣΥ μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις, κατάφεραν να βελτιώσουν το αρχικό κείμενο της πρότασης νόμου μέσα από τις συνεχείς συνεδρίες της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, έτσι ώστε να ποινικοποιήσει συγκεκριμένες απαράδεκτες μεθόδους και πρακτικές. Σ’ αυτήν την προσπάθεια, παρά την παραπληροφόρηση, η Εκκλησία της Κύπρου υπήρξε εποικοδομητικό μέρος.

Την ίδια ώρα, καθοριστική για την ψήφιση της νομοθεσίας ήταν η τροπολογία μας που υποστηρίχτηκε από την πλειοψηφία της Βουλής έτσι ώστε αυτή να μην συνδέεται καθόλου με την ελευθερία άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων, όπως ο καθένας επιθυμεί. Ωστόσο, μας λυπεί ιδιαίτερα που το ΑΚΕΛ δεν ψήφισε την τροπολογία μας αλλά τήρησε στάση αποχής.

Σημαντικό, επίσης, θεωρούμε ότι καταψηφίστηκαν όλες οι τροπολογίες του ανεξάρτητου Βουλευτή κ. Αντρέα Θεμιστοκλέους καθώς επίσης και η τροπολογία του ΕΛΑΜ που θα οδηγούσαν σε εντελώς λανθασμένες ερμηνείες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy