ΔΗΣΥ για Προεδρικές: Στις 12/3 η σύνοδος ανωτάτου για επιλογή υποψήφιου

Ο ΔΗΣΥ δεν θα στηρίξει για τις προεδρικές εκλογές κάποιον που θα λειτουργήσει εκτός των δημοκρατικών διαδικασιών του κόμματος, ενώ το Πολιτικό Γραφείο αποφάσισε ομόφωνα απόψε να συγκαλέσει σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου στις 12 Μαρτίου 2022, για επιλογή του προσώπου που θα στηρίξει.

Σύμφωνα με δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρη Δημητρίου μετά από την συνεδρία του ΠΓ, καθορίστηκε επίσης η 10η Ιανουαρίου 2022 ως η ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων από τους ενδιαφερόμενους. «Παρέχεται έτσι πολύς χρόνος τόσο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, όσο και για την επικοινωνία με τους 1800 και πλέον συνέδρους, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εκπροσώπους από όλες τις επαρχίες, τη νεολαία, την τοπική αυτοδιοίκηση και το σύνολο των νυν και πρώην πολιτειακών αξιωματούχων που προέρχονται από την παράταξη».

Η επιλογή του προσώπου, συνέχισε ο κ. Δημητρίου, θα πραγματοποιηθεί με μυστική ψηφοφορία, όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό του ΔΗΣΥ.


«Πρόκειται για μια ανοικτή, διαφανή και δημοκρατική διαδικασία που διαφυλάσσει την ενότητα και τη σύμπνοια της παράταξής και μας επιτρέπει να παρουσιάσουμε στους συμπολίτες μας μια αξιόπιστη πολιτική πρόταση για την Κύπρο του αύριο. Παράλληλα, επιτρέπει στη κυβέρνηση του Πρόεδρου Αναστασιάδη να συνεχίσει να προωθεί το μεταρρυθμιστικό της έργο, με δεδομένη την πλήρη στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Ο κ. Δημητρίου είπε ότι ο ΔΗΣΥ απευθύνει κάλεσμα σε κάθε ενδιαφερόμενο που ανήκει στον χώρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το Πολιτικό Γραφείο, πρόσθεσε, «αποφάσισε επίσης ομόφωνα να αποκλείσει τη στήριξη προσώπου που θα επιλέξει να λειτουργήσει εκτός των δημοκρατικών του διαδικασιών».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.