ΔΗΣΥ: Η Γιολίτη εξέφρασε…τη δική της θέση – Δεν σχολιάζει το Προεδρικό

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Έμιλυ Γιολίτη προβαίνει σε δηλώσεις στον Τύπο, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, Λευκωσία 03 Δεκεμβρίου 2020.

Τη δική της θέση εξέφρασε η κυρία Γιολίτη με την επιστολή της για τους λόγους που οδήγησαν σε παραίτηση της, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης της υπουργού δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να λεχθεί, πρόσθεσε, από τη στιγμή που ο πρόεδρος έκανε αποδεκτή την παραίτηση της και την ευχαρίστησε για την προσφορά της. Εκείνο που προέχει τώρα μετά τις εκλογές είναι να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες και πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής να στηρίξουν όχι μόνο το κυβερνητικό έργο αλλά και την προσπάθεια ανάκαμψης, σημείωσε. Πρόσθεσε ότι στα μέσα της ερχόμενης βδομάδας ο πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα κυβέρνηση του.

Ασχολίαστη η παραίτηση από Βίκτωρα

Απέφυγε να σχολιάσει την παραίτηση της κυρίας Γιολίτη ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου Αναστασιάδη Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ είπε ότι υπάρχει μια παραίτηση μιας υπουργού και ο πρόεδρος της δημοκρατίας είπε ότι θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του αρχές της επόμενης βδομάδας. Όσον αφορά το δικό του πολιτικό μέλλον είπε ότι ο ίδιος εάν και ο πρόεδρος επιθυμεί να συνεχίσει από το πόστο που έχει τώρα θα το πράξει.

ΔΗΚΟ: Συνηθίσαμε στις συγκρούσεις από αυτή την Κυβέρνηση

Η παραίτηση Γιολίτη έδειξε ακόμη μια φορά ότι ο πρόεδρος ενδιαφέρεται μόνο για την εικόνα του ιδίου και της κυβέρνησης του και όχι για τον άνθρωπο, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου, σημειώνοντας ότι είμαστε συνηθισμένοι από τα φαινόμενα σύγκρουσης προσώπων και θεσμών σε αυτή την κυβέρνηση.

Πρέπει να αξιολογείται ο άνθρωπος και όχι η εικόνα προς τα έξω, υπογράμμισε ο κύριος Λεωνίδου σημειώνοντας ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της δημοκρατίας φέρει την ευθύνη γιατί ήξερε όταν διόριζε την κυρία Γιολίτη για τη σύνδεση της με την οικογένεια του. Όσον αφορά την ίδια την κυρία Γιολίτη, επισήμανε ότι και η ίδια γνώριζε σε ποια κυβέρνηση έμπαινε και με την επιστολή της επιβεβαίωσε και τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για διαπλοκή και διαφθορά.

ΕΔΕΚ: Αυτά έχουμε όταν ο ΠτΔ διορίζει άτομα χωρίς πολιτικό κριτήρια

Όταν ο πρόεδρος της δημοκρατίας διορίζει κατά το δοκούν τους υπουργούς του, με βάση ατζέντα που δεν έχει σχέση με πολιτικά κριτήρια αλλά προσωπικά, αυτά είχαμε και αυτά θα έχουμε, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου για την παραίτηση Γιολίτη. Πρόσθεσε ότι όλοι γνωρίζαμε τους διαπροσωπικούς δεσμούς της οικογένειας του προέδρου με την κυρία Γιολίτη και είναι φανερό ότι ο διορισμός της δεν έγινε με πολιτικά κριτήρια. Κάνει επίσης εντύπωση, είπε ο κύριος Ευσταθίου, ότι σε αυτό τον τόπο ακόμη και να προκύψουν διαφορές που οδηγούν σε παραίτηση όλα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

ΑΚΕΛ: Οι καταγγελίες της Γιολίτη δεν αναιρούν τις ευθύνες τις 

Από τις καταγγελίες της κυρίας Γιολίτη προκύπτουν στοιχεία για το πως η ίδια έτυχε μεταχείρισης αλλά και το γεγονός ότι καταγγέλλει τον πρόεδρο για δολοφονία χαρακτήρων και ότι το προεδρικό έδινε στη δημοσιότητα θέματα που την αφορούσαν, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης.

Οι αναφορές της για τη διαπλοκή και την αξιοκρατία δεν αναιρούν τις δικές της ευθύνες για χειρισμούς που είχαν γίνει όταν η ίδια βρισκόταν στο πηδάλιο του υπουργείου δικαιοσύνης.

Ο κύριος Λουκαίδης έφερε το παράδειγμα των αστυνομικών οι οποίοι μπούκαραν στην κατοικία πολίτη μόνο και μόνο για ένα λογαριασμό παρωδία παραβιάζοντας ανθρώπινα δικαιώματα. Τα δεδομένα είναι εκεί, σημείωσε και οι πολίτες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους που αφορούν πρωτίστως την κυβέρνηση Δημοκρατικού Συναγερμού και που ενισχύουν την εικόνα που έχουν γι αυτή τη διακυβέρνηση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.