ΔΗΣΥ: Όλοι οι «καλοί» χωράνε…

Του
Γιώργου Δεληγιάννη

 

Ο ΔΗΣΥ εξελίσσεται σε πολιτικό κόμμα του οποίου η «πολυσυλλεκτικότητα» έχει καταντήσει μνήμα του Αγίου Νεοφύτου και στέγη για κάθε καρυδιάς καρύδι.

Από προοδευτικούς φιλοευρωπαϊστές με ανθρωποκεντρικές απόψεις, μέχρι ακροδεξιούς εξτρεμιστές με φασιστικές και ρατσιστικές εξάρσεις, τις οποίες βγάζει στη φόρα όποτε βρίσκεται στριμωγμένος για να αποπροσανατολίσει και να χαϊδέψει τα αυτιά της λαϊκής Δεξιάς. Ωστόσο στη συνέχεια, όταν η κοινωνία ξεσηκώνεται και τους εκθέτει, τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Αναλαμβάνουν συγκεκριμένοι φίλοι και «συναγωνιστές» να επαναφέρουν στην τάξη εκείνους που εκτροχιάστηκαν…

Το θέμα με τον ΔΗΣΥ δεν είναι οι κομματικές τοποθετήσεις που κατά καιρούς κάνουν τα διάφορα στελέχη και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Το πρόβλημα είναι όταν η ηγεσία του κόμματος διαρρηγνύει τα ιμάτιά της όταν επιτίθεται στους πολιτικούς της αντιπάλους για ψύλλου πήδημα και με ένα ύφος δασκάλου στις πρώτες τάξεις του δημοτικού με το δάκτυλο προτεταμένο και με ένα λόγο εν μέρει υποτιμητικό προς τον άλλο. Δεν είδαν και δεν άκουσαν, όμως, τι είπε και τι έγραψε ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό.

Ο αντιδήμαρχος Λεμεσού και στέλεχος του ΔΗΣΥ (σε ηλικία 6 χρόνων παρευρέθηκε στο ιδρυτικό συνέδριο του ΔΗΣΥ και το θεωρεί μάλιστα και προσόν προς διαφήμισή του) με τα όσα γνωστά έγραψε σε σχέση με τους αλλοδαπούς προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Αξίζει επανάληψης για να το εμπεδώσουμε. Μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Λεμεσού και στέλεχος του ΔΗΣΥ, Νίκος Σύκας, γράφει:

«ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι η εντύπωση που δημιουργείται ότι όλοι οι άνθρωποι είναι οι ίδιοι. ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ… Όταν κινδυνεύει η ΠΟΛΗ μου, οι ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ μου, η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και διεθνοποιείται αρνητικά η πόλη μου και το κράτος μου, ΝΑΙ αυτοπροσδιορίζομαι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ, αφού χάνεται και ο αυτοσεβασμός και η ισότητα, από όπου και αν προέρχεται, εσωτερικά και εξωτερικά».

Ναι, τα πιο πάνω είναι απόψεις εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου του ΔΗΣΥ. Βέβαια, στη συνέχεια, προφανέστατα μετά από παρατηρήσεις από άλλους, έτρεξε να τα διαγράψει από το διαδικτυακό λογαριασμό του και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Στο ραδιόφωνο του «Πολίτη», χθες, ο άνθρωπος αυτός μας είπε ότι «ένας ατυχής μου τίτλος έγινε προϊόν παραπληροφόρησης. Ο ρατσισμός στρέφεται κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αφορούσε καθαρά προσωπική μου άποψη, αλλά είμαι απέναντι σε κάθε ακραία συμπεριφορά από όπου και αν προέρχεται. Η απρόκλητη σύναξη μεταναστών όσο και η αναγραφή συνθημάτων είναι εξίσου καταδικαστέα».

Πρόσθεσε ότι εάν κάποιος ανέλυε προσεκτικά την τοποθέτησή του, δεν θα οδηγείτο σε αυτό το συμπέρασμα.

Ε, δεν είναι να διερωτάται κανείς πού τους βρίσκουν κατ’ αρχάς και τους βάζουν και κατά δεύτερο, τι σκέφτονται εκεί στην Πινδάρου όταν βλέπουν και ακούν όλα αυτά; Μωσαϊκό πολυφωνίας στο ΔΗΣΥ!

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy