ΔΗΣΥ : Το κλείσιμο του Συνεργατισμού αναβάθμισε την οικονομία

  • Στη γωνιά η κυβέρνηση για το σκάνδαλο της κατάρρευσης του Συνεργατισμού
  • «Έγκλημα με πολιτικές ευθύνες και αδικήματα»

Στη γωνιά βρέθηκε για άλλη μια φορά χθες η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ για το σκάνδαλο της κατάρρευσης του Συνεργατισμού, αλλά και την τεράστια καθυστέρηση η οποία παρατηρείται στις έρευνες με αποτέλεσμα να είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για τεράστιο έγκλημα, για το οποίο υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες καθώς επίσης ποινικά και αστικά αδικήματα.

Το ΑΚΕΛ διά του Στέφανου Στεφάνου υπέδειξε ότι «το τεράστιο έγκλημα ξεπουλήματος του Συνεργατισμού δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο, ούτε πολιτικά, ούτε και δικαστικά». Υπενθύμισε εξάλλου ότι το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής είναι καταπέλτης κατά της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, αφού επισημαίνει ότι ο Συνεργατισμός κρίθηκε βιώσιμος από τις εποπτικές Αρχές και ανακεφαλαιοποιήθηκε, αλλά σαν αποτέλεσμα της διαχείρισής του από την κυβέρνηση «ξεπουλήθηκε για να σωθεί μια ιδιωτική τράπεζα. Υπέδειξε επίσης ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τον Συνεργατισμό για να εξυπηρετήσει κομματικά και άλλα αλλότρια συμφέροντα. Ακόμη, ο Στ. Στεφάνου υπενθύμισε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απαξίωσε προκλητικά το πόρισμα και τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής.

«Ο κυπριακός λαός και οι επερχόμενες γενιές φορτώθηκαν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ ζημιά στις πλάτες τους. Το δημόσιο χρέος της Κύπρου εκτινάχτηκε. Οι ιδιωτικές τράπεζες έβγαλαν από τη μέση ένα μεγάλο ανταγωνιστή που ήταν αντίβαρο στην ασυδοσία τους. Το τεράστιο αυτό έγκλημα σε βάρος του λαού μας δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο. Ούτε πολιτικά ούτε και δικαστικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στ. Στεφάνου.

Το ΔΗΚΟ, διά της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση Αναστασιάδη επιχειρεί τη συγκάλυψη ακόμη ενός τεράστιου σκανδάλου που έχει πληρώσει βαριά ο Κύπριος φορολογούμενος», ενώ κριτική άσκησαν επίσης η Συνεργασία, Συμμαχία και ΕΔΕΚ.

Αμετανόητος ο ΔΗΣΥ

Από την άλλη πλευρά ο ΔΗΣΥ παρουσιάστηκε για άλλη μια φορά αμετανόητος, δηλώνοντας ότι «οι αποφάσεις για τον Συνεργατισμό οδήγησαν στην αναβάθμιση της οικονομίας μας στην επενδυτική βαθμίδα, διασφάλισαν τις καταθέσεις του κόσμου, ισχυροποίησαν το τραπεζικό σύστημα και τερμάτισαν οριστικά την κακοδιαχείριση και την κομματική ανάμειξη στις τραπεζικές υποθέσεις».

Επιτέθηκε μάλιστα στον Νικόλα Παπαδόπουλο, τον οποίο κατηγόρησε ότι «το οικογενειακό του δικηγορικό γραφείο ήταν ο νομικός σύμβουλος του Συνεργατισμού όπως και της Λαϊκής Τράπεζας». Απαντώντας, το ΔΗΚΟ ανέφερε ότι «στον ΔΗΣΥ πρέπει να έχουν άλλο πόρισμα στην κατοχή τους, το οποίο φαίνεται να λέει πως για την κατάρρευση του Συνεργατισμού ευθύνεται δικηγορικό γραφείο και όχι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy