ΔΗΣΥ και τράπεζες απειλούν θεούς και δαίμονες

ΔΗΣΥ και τράπεζες απειλούν θεούς και δαίμονες για την πρόταση νόμου, η οποία κατατέθηκε από το ΑΚΕΛ σε συνεργασία με άλλα κόμματα (διάβασε ΕΔΩ).

Ο Ονούφριος Κουλλά δήλωσε ότι ο ΔΗΣΥ «συμφωνεί με την κυβέρνηση, η οποία ζήτησε πίστωση χρόνου, για να φέρει η ίδια μελετημένες προτάσεις από κοινού με την Κεντρική Τράπεζα» και κάλεσε την κυβέρνηση «να συνεννοηθεί επιτέλους με τα συγκυβερνώντα κόμματα».

Εξίσου έντονη ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Τραπεζών, κάνοντας λόγο για δυνητικές επιπτώσεις στις αξιολογήσεις της χώρας και των τραπεζών, καθώς επίσης στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τις προοπτικές της Κύπρου. Υποστήριξε επίσης ότι ενδέχεται να οδηγήσει σε επιβολή αύξησης κεφαλαίων και επιπλέον προβλέψεων, ανάγκη παροχής επιπρόσθετων εξασφαλίσεων για χορήγηση νέων δανείων και πιθανή αύξηση στο κόστος δανεισμού νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ακόμη, για άλλη μια αφορά έκανε λόγο για πιθανή αύξηση των στρατηγικών κακοπληρωτών και μείωση της αξίας των χαρτοφυλακίων δανείων σε περίπτωση πώλησής τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy