ΔΔΟ η μόνη εφικτή λύση αναφέρουν 75 ε/κ και τ/κ οργανώσεις στη Λουτ

Επιστολή στην Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, με τις θέσεις της και με έκκληση για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών έχει επιδώσει η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης – Ενωμένη Κύπρος, πλατφόρμας 75 και πλέον οργανώσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή τους οι 75 οργανώσεις  διακηρύττουν πως η Διζωνική Δικοινοτική  Ομοσπονδία είναι η μόνη εφικτή Λύση που θα φέρει Ειρήνη στον τόπο.

«Ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η θετική ανταπόκριση στο πλαίσιο 6-σημείων του ΓΓ του ΟΗΕ σημειώνοντας συναφώς πως η πολιτική ισότητα με τη ουσιαστική συμμετοχή των Τ/Κ στα λήψη αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα και την εφαρμογή νέων διευθετήσεων στα θέματα ασφάλειας όπως τα προτείνει ο ΓΓ του ΟΗΕ υποστηρίζονται από την πλειοψηφία Ε/Κ και Τ/Κ όπως αναδεικνύεται σε εκλογές ή σε σχετικές  έρευνες γνώμης», αναφέρεται.

Στην επιστολή απευθύνεται έκκληση προς όλες οι πλευρές σε μορατόριουμ ερευνών και εξόρυξης υδρογονανθράκων καθώς και διάνοιξη όλων των οδοφραγμάτων με ενίσχυση της συνεργασίας των δύο πλευρών σε συνθήκες αλληλεγγύης για αντιμετώπιση της πανδημίας. «Καλείται ο ΓΓ του ΟΗΕ να πάρει μέτρα για εφαρμογή των ψηφισμάτων για το Βαρώσι και την δημιουργία Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για σχεδιασμό και εκτέλεση Έργων υπό την διαχείριση των Ηνωμένων Εθνών», προστίθεται.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «Μια επανενωμένη και ειρηνική Κύπρος θα αποτελούσε γέφυρα ειρήνης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και και οι τρεις χώρες μπορούν να αποτελέσουν πυλώνα συνεργασίας για όλες τις χώρες της περιοχής». «Οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι μοιράζονται αυτό το κοινό όραμα και στέκονται ενωμένοι στην έκκληση τους στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να προχωρήσει επειγόντως στην πρωτοβουλία του για άμεση επανάληψη των συνομιλιών για την συνολική διευθέτηση του Κυπριακού όσο γίνεται πιο άμεσα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy