Δοκιμάζονται οι αντοχές του συστήματος τις επόμενες μέρες-Αναμένεται αύξηση στις ΜΕΘ

Φωτογραφία: Κάτια Χριστοδούλου-ΚΥΠΕ

Αντιμέτωποι με απίστευτες περιπτώσεις κρουσμάτων της COVID-19 οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας, αλλά αρνούνται ότι έχουν την ασθένεια, προκαλώντας προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου αναφέρθηκε ο Δρ. Αντρέας Κωστής, υπεύθυνος του θαλάμου για ασθενείς με κορωνοϊό, του ΓΝ Λεμεσού

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο περιστατικό ασθενή, ο οποίος επειδή δεν πιστεύει στον Κορωνοϊό, δημιουργούσε προβλήματα στο θάλαμο, με αποτέλεσμα με ευθύνη του ιδίου και των συγγενών του πήρε εξιτήριο.

Ο κ. Κωστής είπε ότι υπάρχει πολλή πίεση στο σύστημα εδώ και καιρό και εδώ και ένα μήνα αυξάνονται οι εισαγωγές ξανά σε ηλικιωμένους, λόγω πιθανώς του μη εμβολιασμού.

Αναμένεται πρόσθεσε, ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει αύξηση στις ΜΕΘ και αύξηση των θανάτων, αφού δεν επιτεύχθηκε το ζητούμενο που ήταν ο εμβολιασμός και η πίεση στο σύστημα υγείας.

Αρκετοί από όσους νοσηλεύονται έλαβαν την πρώτη δόση, αλλά δεν ανέπτυξαν το επίπεδο ανοσίας που δίνει το εμβόλιο που είναι στις τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη δόση και την μέγιστη, μερικές εβδομάδες μετά τη δεύτερη, είπε ο κ. Κωστής,

Σημείωσε ότι οι αυξήσεις στην απαίτηση για κλίνες είναι δύσκολη και δε μπορεί να επιτευχθεί από τη μία μέρα στην άλλη.

Πρόσθεσε ότι τα νοσοκομεία είναι τώρα στα όρια τους με τα 600 κρούσματα την ημέρα των προηγούμενων εβδομάδων και περιμένουν να δουν που θα φτάσουν οι ασθενείς με τα 900 κρούσματα αυτών των ημερών.

Από την πλευρά του ο Χρίστος Κυπρής, γιατρός στο ΓΝ Λάρνακας είπε ότι τις επόμενες εβδομάδες οπόταν και αναμένεται να αυξηθούν οι απαιτήσεις σε νοσηλεία, λόγω του ψηλού αριθμού κρουσμάτων αυτές τις μέρες, θα δοκιμάσουν τις αντοχές του συστήματος.

Σημείωσε ότι τώρα το σύστημα είναι στο 100% της πληρότητας και αντοχής, αλλά λόγω του μειωμένου προσωπικού, της κούρασης και της αύξησης της απαίτησης, είναι αναμενόμενο ότι η ποιότητα παροχής υπηρεσιών θα μειωθεί και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και η απώλεια ασθενών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.