Δολοφονίες Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό στην Τζενίν – Μήνυμα ΑΚΕΛ προς τον Πρέσβη της Παλαιστίνης

Το ΑΚΕΛ με επιστολή του στον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Κύπρο καταδίκασε τις πρόσφατες δολοφονίες Παλαιστινίων από τον Ισραηλινό κατοχικό στρατό. Ως γνωστό, η επίθεση του ισραηλινού στρατού κατοχής που διαπράχθηκε στις 26/1/2023 στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον έντεκα ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Στο μήνυμα του προς τον Παλαιστίνιο Πρέσβη, το ΑΚΕΛ αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, ότι “το ΑΚΕΛ καταγγέλλει αυτές τις δολοφονίες, οι οποίες αποτελούν συνέχεια των καθημερινών εγκλημάτων που διαπράττονται εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Το γεγονός ότι μόνο κατά το μήνα Ιανουάριο του 2023, τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής σκότωσαν 30 κυρίως νέους ανθρώπους, αποτελεί σαφή απόδειξη της πολιτικής που ακολουθεί και η νέα ισραηλινή κυβέρνηση- η πιο ακροδεξιά κυβέρνηση που είχε ποτέ το Ισραήλ”.

“Η διεθνής κοινότητα” συνεχίζει το ΑΚΕΛ, “δεν μπορεί να έχει καμία δικαιολογία για να συνεχίσει να κλείνει τα μάτια στα εγκλήματα που διαπράττονται κατά του παλαιστινιακού λαού. Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, η ωραιοποίηση και η ατιμωρησία πρέπει να σταματήσουν!”. Το ΑΚΕΛ, καταλήγει το μήνυμα, “καταδικάζει έντονα αυτά τα εγκλήματα και επαναλαμβάνει την ολόπλευρη αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και στον αγώνα του για τερματισμό της κατοχής.”

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.