Δωρεάν διακίνηση στην πόλη με ποδήλατο


Μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, όλοι οι δημότες της Λεμεσού θα έχουν την ευκαιρία να κινηθούν μέσα στην πόλη και να γνωρίσουν σημεία και αξιοθέατα που μέχρι τώρα αισθάνονταν ότι τους ήταν απρόσιτα λόγω κυρίως του κυκλοφοριακού, χρησιμοποιώντας ποδήλατα και μάλιστα δωρεάν.

Η προσφορά αυτή που ξεκίνησε από την περασμένη Τετάρτη αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού σε συνεργασία με την εταιρεία Next Bike, η οποία όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια πρωτοπόρησε με τη δημιουργία σε πολλές περιοχές της πόλης, σημείων με ενοικιαζόμενα ποδήλατα, κάτι που έχει βρει αρκετή ανταπόκριση από ντόπιους και ξένους που επισκέπτονται τη Λεμεσό.

Δωρεάν ποδήλατα 1

Η προσφορά ποδηλάτων θα γίνεται για μια ώρα τη μέρα για κάθε πολίτη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή next bike app ή μέσω της ιστοσελίδας www.nextbike.com.cy και να καταχωρίσουν τον κωδικό Lemesos20 για να εξασφαλίσουν τη δωρεάν υπηρεσία.

Η όλη προσπάθεια του Δήμου Λεμεσού γίνεται στα πλαίσια της Εβδομάδας Κινητικότητας και φέτος αναλήφθηκε αυτή η εκστρατεία με τίτλο «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» με επίκεντρο την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου εναλλακτικής μετακίνησης στην πόλη και συνειδητοποίησης εκ μέρους των πολιτών των ωφελημάτων που προκύπτουν για τον καθένα από τη χρήση του ποδηλάτου. Μέσα από αυτή την εκστρατεία, οι εμπλεκόμενοι στοχεύουν γενικότερα και στην καλλιέργεια κουλτούρας για τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη.

Χρήστος Χαραλάμπους

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News