Δωρεάν οι μετακινήσεις με λεωφορείο αύριο Κυριακή

Ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου), την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 όλες οι μετακινήσεις με λεωφορεία παγκύπρια θα είναι δωρεάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή της βιώσιμης κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης διαμέσου της διακίνησης με εναλλακτικά μέσα μεταφοράς φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα αυτό είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών Αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους. Το φετινό θέμα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι «Πράσινη Μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους!» Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων έχει αποφασίσει να προσφερθεί δωρεάν μεταφορά σε όλους τους επιβάτες, παγκύπρια, που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με σκοπό την προώθηση της χρήσης των λεωφορείων από τους πολίτες.

Στο μεταξύ, η Συντονιστική Εταιρειών Λεωφορείων Κύπρου (ΕΜΕΛ Λεμεσού, ΟΣΥΠΑ Πάφου, ΟΣΕΑ Αμμοχώστου και ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΑ) αναφέρει, σε ανακοίνωση της, ότι την ερχόμενη Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου το επιβατικό κοινό θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα λεωφορεία των εταιρειών εντελώς δωρεάν. Σημειώνει ότι η ενέργεια εντάσσεται στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» και στόχο έχει να παρακινήσει το επιβατικό κοινό όπως χρησιμοποιεί τις δημόσιες συγκοινωνίες. Αναφέρει, τέλος, ότι οι δωρεάν διαδρομές αφορούν τις επαρχίες Λεμεσού, Πάφου, Αμμοχώστου και υπεραστικά.

Επίσης, δωρεάν τις υπηρεσίες των λεωφορείων της για την Κυριακή προσφέρει και η νέα εταιρεία CPT, για το κοινό σε Λευκωσία και Λάρνακα.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News