Δωρεάν τελικά το τεστ PCR για τους εργαζόμενους που μπαινοβγαίνουν Λεμεσό-Πάφο

Μετά τις οργισμένες αντιδράσεις και τη κατακραυγή από την κοινωνία για την υποχρέωση όσων μετακινούνται από Λεμεσό και Πάφο προς την υπόλοιπη Κύπρο, να πραγματοποιούν με δικά τους έξοδα μοριακό έλεγχο για κορωνοϊό με κόστος €150 ευρώ, για όλη τη διάρκεια του lockdown,  κυβέρνηση ανακοίνωσε έκτακτα ότι το κόστος θα επωμιστεί το Υπ. Υγείας.

Σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την υποχρεωτική προσκόμιση από την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, στις 5 π.μ., από τους εργαζόμενους που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις που μπορούν να μετακινούνται από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, αρνητικής μοριακής εξέτασης για κορωνοϊό (PCR test), αποφασίστηκε να επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Υγείας η διενέργεια της εξέτασης για τα πρόσωπα αυτά προς διευκόλυνσή τους.

Διαβάστε επίσης: Λεμεσός – Πάφος: Η κυβέρνηση φεσώνει με €150 για τεστ κορωνοϊού οσους εξαιρούνται στην διακίνηση

Για τις δειγματοληψίες θα λειτουργήσουν κινητές μονάδες από το εργαστήριο σε συγκεκριμένα σημεία. Περισσότερα στοιχεία θα ανακοινωθούν με την οριστικοποίηση των λεπτομερειών τις αμέσως επόμενες μέρες.

Διευκρινίζεται ότι το πρόγραμμα απευθύνεται μόνο στους εργαζόμενους, ενώ ο ακριβής κατάλογος των ατόμων από τα οποία δεν θα απαιτείται προσκόμιση αρνητικού μοριακού τεστ για τη μετακίνησή τους, θα ανακοινωθεί στη συνέχεια.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.