Δωρεάν wifi σε δημόσιους χώρους

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών, Συγκοινωνιών και Εργων ανακοίνωσε ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής την υπογραφή συμβολαίου μεταξύ του υπουργείου του και ιδιωτικού οργανισμού για δωρεάν WIFI σε δημόσιους χώρους.

Η υπηρεσία αυτή, σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, θα λειτουργήσει σε τρεις-τέσσερις μήνες. Έγινε αξιολόγηση όλων των δημόσιων χώρων από ειδική ομάδα και έχουν ήδη αποφασιστεί οι χώροι όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να συνδεθούν δωρεάν με το ίντερνετ. Για την επιλογή των χώρων τέθηκαν διάφορα κριτήρια όπως, για παράδειγμα, η επισκεψιμότητα.

Στα σκαριά η ίδρυση κρατικής εταιρείας αεροναυτιλίας

Στο μεταξύ ο Υπουργός ζήτησε -εφόσον, είπε, υπάρχει θετική προδιάθεση από τα πολιτικά κόμματα- να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες για κρατική εταιρεία αεροναυτιλίας.

Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στον εναέριο χώρους της Κύπρου. Για το θέμα ετοιμάζεται σχετικό νομοσχέδιο.

«Θα χρειαστούμε σίγουρα ένα εξάμηνο μετά την έγκριση της σχετικής νομοθεσίας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην δημιουργία της εν λόγω εταιρείας», ανέφερε ο Υπουργός.

Μαρίνα Κουμάστα

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy