Δώσαμε το λιμάνι και πληρώνουμε τους ιδιώτες για φιλοξενία

 

Το κράτος ιδιωτικοποίησε τις εργασίες στο λιμάνι της Λεμεσού και τώρα πληρώνει τους ιδιώτες για τη φιλοξενία των επίσημα προσκεκλημένων από τη Δημοκρατία πλοίων και σκαφών.

Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε αίτημα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για την αποδέσμευση κονδυλίου από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Μεταφορών, με σκοπό να καλυφθούν «δαπάνες που αφορούν υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις συμβάσεις παραχώρησης του λιμένα Λεμεσού, σε σχέση με επίσημα προσκεκλημένα πλοία/σκάφη», όπως αναφέρεται. Σημειώνεται επίσης ότι πρόκειται για «υποχρέωση που προκύπτει από τη σύμβαση παραχώρησης» η οποία υπογράφτηκε μεταξύ της κυβέρνησης και των ιδιωτικών εταιρειών που ανέλαβαν τις εργασίες στο λιμάνι.

Το ποσό για το οποίο ζητείται αποδέσμευση είναι 27 χιλ. ευρώ. Σημειώνεται ωστόσο ότι παρόμοιες γκάφες έγιναν και με άλλα θέματα. Ενδεικτικά, λόγω λανθασμένου σχεδιασμού το κράτος αναγκάστηκε να ενοικιάσει γερανογέφυρες από τον έναν ιδιώτη επενδυτή και να τις παραχωρήσει στον άλλον επενδυτή προκειμένου να εκτελεί τις εργασίες του, έναντι 1,75 εκατ. ευρώ. Επίσης η κυβέρνηση παραχώρησε στους ιδιώτες επενδυτές υποστατικά τα οποία χρησιμοποιεί το Τμήμα Τελωνείου και τώρα πληρώνει ενοίκια στους ιδιώτες επενδυτές για τη χρήση τους.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.