Δεν δόθηκαν απαντήσεις για μετατροπή της οικίας Αζίνα σε Ίδρυμα Γρίβα

Η επικείμενη ένταξη του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο Υφυπουργείο Πολιτισμού και η χρήση της οικίας Αζίνα στη Χλώρακα κυριάρχησαν στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Υφυπουργείου Πολιτισμού, η οποία έγινε στο πλαίσιο της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών το απόγευμα χθες.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, επανήλθε στο θέμα που είχε εγείρει για το Ίδρυμα Γρίβα και την οικία Αζίνα και στο σημείο εκείνο παρενέβη ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Γιάννης Τουμαζής, ανέφερε ότι το υφυπουργείο δεν έχει τον προϋπολογισμό του ΣΙΜΑΕ.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, εξέφρασε θλίψη για το ότι η οικία Αζίνα θα χρησιμοποιηθεί ως Ίδρυμα Διγενή για τον αγώνα της ΕΟΚΑ, ενώ ζήτησε ηχογραφημένα πρακτικά από τη συνεδρία της Βουλής που αφορούσε την αποδέσμευση κονδυλίου για το Ίδρυμα Γρίβα.


Στην παρέμβασή της η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και βουλευτής ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, ζήτησε να πέσουν οι τόνοι αναφορικά με το θέμα που ηγέρθη για Ίδρυμα Γεώργιου Γρίβα.

Από πλευράς ΔΗΠΑ, ο βουλευτής Αλέκος Τρυφωνίδης για το θέμα της οικίας Αζίνα στη Χλώρακα ανέφερε ότι έμαθε πως θα μετατραπεί σε μουσείο του αγώνα της ΕΟΚΑ, όχι σε μουσείο Γεώργιου Γρίβα.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Γιάννης Τουμαζής, ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του Υφυπουργείου Πολιτισμού για το 2023 ανέρχεται στα €29.113.663, προσθέτοντας ότι ο Υπουργός Οικονομικών προέκρινε την αύξηση του κονδυλίου για τον κινηματογράφο κατά €1.000.000, με αποτέλεσμα αυτό πλέον να ανέρχεται στα €2.650.000.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.