Δουλειά όλων η αλλαγή, για να μην έχουμε τα ίδια και χειρότερα!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη ό,τι είχε να προσφέρει το πρόσφερε στα δέκα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία. Ο τελικός απολογισμός είναι αρνητικός και σε βάρος των συμφερόντων του κυπριακού λαού, τόσο στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης -θεσμικά και οικονομικά- όσο και στο εθνικό θέμα, το οποίο να βρίσκεται για πέντε ολόκληρα χρόνια σε στασιμότητα με νέα τετελεσμένα που οδηγούν στην οριστική διχοτόμηση.

Στα δέκα χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα του πολιτικο-οικονομικού, εκκλησιαστικού και τραπεζικού κατεστημένου, ενώ για τους εργαζόμενους και τις ευάλωτες ομάδες πήραν μέτρα – παυσίπονα!

Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη – Αβέρωφ – Χριστοδουλίδη λειτούργησε χωρίς πλάνο και ουσιαστικά δεν έδωσε απαντήσεις και λύσεις στα καυτά προβλήματα. Οι ευθύνες της αναφορικά με την πολύ υψηλή τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι βαρύτατες. Ξήλωσαν το σχεδιασμό που ετοίμασε η κυβέρνηση Δ. Χριστόφια και για δέκα ολόκληρα χρόνια πελαγοδρομούν σε ό,τι αφορά την έλευση φυσικού αερίου, το άνοιγμα της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού, την προώθηση των ΑΠΕ στο ηλεκτρικό ισοζύγιο. Φεύγουν από την κυβέρνηση χωρίς να υπάρχει κανένας σοβαρός και αξιόπιστος σχεδιασμός.

Οι τιμές του ηλεκτρισμού επενεργούν αρνητικά και αλυσιδωτά σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Αυξάνουν τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων, τις τιμές των προϊόντων, το κόστος για κάθε νοικοκυριό. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η Κύπρος είναι στις πρώτες χώρες στην αύξηση των εσόδων από φόρους λόγω ακρίβειας. Το 2022 τα έσοδα της κυβέρνησης θα είναι αυξημένα κατά 1,1 δις ευρώ σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Στην Κύπρο οι τιμές ηλεκτρισμού αυξήθηκαν κατά 32%, από 19,8 ευρώ ανά 100 kWh κατά το πρώτο μισό του 2021 σε 26,1 ευρώ ανά 100 kWh κατά το πρώτο μισό του 2022.

Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη – Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη αρνείται να μειώσει τις τιμές στους φόρους ηλεκτρισμού και να καταργήσει το φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα για να πάρουν ανάσα τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις.

Δεν αντέχουμε άλλο. Θα πρέπει με τη δική μας ψήφο να βοηθήσουμε για την προοδευτική αλλαγή, αναδεικνύοντας στο προεδρικό αξίωμα την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη. Η προοδευτική αλλαγή είναι υπόθεση όλων, διαφορετικά αυτά θα έχουμε και ακόμα χειρότερα…

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy