«Δούρειος Ίππος» για τον Αβέρωφ, νεροκουβαλητής για τον Αναστασιάδη

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Ο τόπος και ο λαός μας δεν αντέχουν μια τρίτη πενταετία της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ. Μιας διακυβέρνησης που έχει ρεζιλέψει διεθνώς την Κύπρο. Έχει οδηγήσει το Κυπριακό στο χειρότερο του σημείο με ορατή πλέον την οριστική διχοτόμηση της πατρίδας μας. Μιας διακυβέρνησης που νοιάζεται για τους λίγους, ακολουθώντας πολιτικές που διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες. Μιας διακυβέρνησης που έχει ξεπουλήσει τον Συνεργατισμό και στηρίζει το τραπεζικό κεφάλαιο σε βάρος των δανειοληπτών και των απλών πολιτών. Μιας διακυβέρνησης του ρουσφετιού και του βολέματος. Μιας διακυβέρνησης που περιφρονεί εργατικά δικαιώματα και κεκτημένα, απορρυθμίζοντας τις εργασιακές σχέσεις με ιδιωτικά συμβόλαια και αγορά υπηρεσιών. Που ακολουθεί πολιτικές που θέλουν τους νέους επιστήμονες να εργάζονται με μισθούς των 800 και 1.000 ευρώ. Μιλάμε για τη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ, η οποία συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα στις αυξήσεις των τιμών σε καύσιμα, σιτηρά, ηλεκτρισμό, σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης. Αυτές τις πολιτικές θέλει να συνεχίσει και ο υποψήφιος για την προεδρία του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος παρουσιάζεται ως συνεχιστής των πολιτικών Νίκου Αναστασιάδη.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου μίλησε και για «Δούρειους Ίππους» που θέλει να χρησιμοποιήσει η αντιπολίτευση, εννοώντας τον πρώην συνεργάτη και υπουργό του κόμματός του στην κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη. Δεν ξέρουμε ποιοι από την αντιπολίτευση χρησιμοποιούν τον κ. Χριστοδουλίδη ως «Δούρειο Ίππο», αλλά το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι τόσο ο κ. Χριστοδουλίδης όσο και ο κ. Αβέρωφ είναι το ίδιο συναγερμικό και κυβερνητικό «νόμισμα» με δύο όψεις! Απλά συναγωνίζονται ποιος θα συνεχίσει καλύτερα το «έργο» του κ. Αναστασιάδη…

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν αποκαλυπτικός: «Δεν μιλώ για plan Β, αλλά για δεύτερο γύρο και νίκη», είπε, εκφράζοντας τη στήριξή του στον «στενό του συνεργάτη» και πρόεδρο του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Ξεκάθαρος λοιπόν ο κ. Αναστασιάδης. Στον πρώτο γύρο στηρίζει Αβέρωφ και στον δεύτερο γύρο θέλει τον κ. Χριστοδουλίδη «νεροκουβαλητή» των ψήφων στον Αβέρωφ.

Μόνο που η μέθη της εξουσίας τούς κάνει να λογαριάζουν χωρίς την κοινωνία των πολιτών. Ο κυπριακός λαός δεν αντέχει άλλη πενταετία της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ. Ο επόμενος Πρόεδρος πρέπει να είναι άτομο με προοδευτικές και φιλολαϊκές ιδέες. «Καθαρός» από κάθε άποψη, ώστε να μπορεί να επιφέρει στον τόπο την προοδευτική αλλαγή.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.