Δρ. Αρμεύτης: «Όσοι γιατροί συμβουλεύουν για μη εμβολιασμό φέρουν ευθύνη για όσους νοσούν ή καταλήγουν στα νοσοκομεία»

Έλα στο Google News

Τα αυξημένα κρούσματα που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο επιβεβαιώνουν ότι η μετάλλαξη Δ έχει μπει για τα καλά στην κοινότητα και ότι πρόκειται για μία πολύ μεταδοτική μετάλλαξη, σύμφωνα με τον πνευμονολόγο Χάρη Αρμεύτη.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο κ. Αρμεύτηε τόνισε ότι η πραγματικότητα είναι πως κινδυνεύουν κυρίως οι ανεμβολίαστοι, αλλά αν δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας, κινδυνεύουν και όσοι εμβολιάστηκαν σε ποσοστό γύρω στο 20%.

Σημείωσε ότι εκείνοι που θα αναπτύξουν σοβαρή νόσηση και θα χρειαστεί να νοσηλευτούν είναι κατά συντριπτικό ποσοστό γύρω στο 96% θα είναι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Υπέδειξε ότι και οι εμβολιασμένοι έχουν καθήκον να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας και να προσέχουν.

Σημείωσε επίσης ότι αν δεν εφαρμοστεί παντού το SafePass ώστε να μπορούν να ελέγχονται ποιοι είναι ανεμβολίαστοι, τότε η μεταδοτικότητα θα συνεχίσει να είναι μεγάλη. Υπέδειξε παράλληλα ότι δε θα γινόταν συζήτηση για το τι θα γίνει με τα παιδιά που δεν πρέπει να εμβολιαστούν, αν οι μεγάλοι ήταν εμβολιασμένοι προστατεύοντας έτσι τα παιδιά.

Χαρακτήρισε παράλληλα λανθασμένη τη λειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων, όπου γίνεται μεγάλη διασπορά. Κάλεσε την ιατρική κοινότητα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμβουλεύσει τον κόσμο να εμβολιαστούν και όχι να διασπείρουν την αμφιβολία.

Όσοι γιατροί συμβουλεύουν για μη εμβολιασμό, φέρουν την ευθύνη για όσους νοσούν και για όσους καταλήγουν στα νοσοκομεία, εκ των οποίων κάποιοι πεθαίνουν, κατέληξε ο κ. Αρμεύτης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.