Δρ. Καραγιάννης για χαλαρώσεις μέτρων: Οι χώροι εστίασης, τα γυμναστήρια και τα sms

Τις χαλαρώσεις για αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς των κορωνοϊού στην Κύπρο, θα αποφασίσει αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ προηγουμένως σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, στην παρουσία των αρμοδίων Υπουργών.

Μιλώντας στο dialogos.com.cy, ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης σημείωσε ότι οι χώροι εστίασης αναμένεται να ανοίξουν κανονικά στις 16 Μαρτίου, ωστόσο το τελικό πρωτόκολλο με τους τρόπους και τις λεπτομέρειες θα αποφασιστεί αύριο.

Ερωτηθείς για το αν τα γυμναστήρια θα συμπεριληφθούν στις χαλαρώσεις, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα στη σημερινή συνάντηση. Όπως είπε, η συζήτηση επικεντρώθηκε στους χώρους εστίασης αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι τα υπόλοιπα θέματα θα συζητηθούν αύριο.

Εκφράζοντας την προσωπική του άποψη και αφού αναγνώρισε την ανάγκη των ανθρώπων να εργαστούν, ο κ. Καραγιάννης είπε πως θα ήταν καλύτερο να περάσουν ακόμα 1-2 βδομάδες προτού υπάρξουν περαιτέρω χαλαρώσεις για τα γυμναστήρια.

Όπως ανέφερε, είναι λίγο επίφοβο να γίνουν χαλαρώσεις τη δεδομένη στιγμή, αφού τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μείωση στο μέσο όρο ηλικίας των εισαγωγών στα νοσηλευτήρια. Ο κ. Καραγιάννης τόνισε πως η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν απρόσμενη, ενώ μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά τα αίτια.

Όσον αφορά τα sms για τις μετακινήσεις, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι δεν πάρθηκε κάποια οριστική απόφαση στη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ωστόσο το πιο πιθανόν θα συνεχιστούν μέχρι και το τέλος του μήνα. Πρόσθεσε ότι πιθανόν να υπάρξει χαλάρωση στο κέρφιου για να συνάδει και με την επαναλειτουργία των χώρων εστίασης, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σχετικά με την επιστροφή των μαθητών Γυμνασίου στα σχολεία, ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι η απόφαση της επιστημονικής ομάδας είναι πως δεν υπάρχει λόγος να μην επιστρέψουν αφού θα γίνονται rapid tests.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.