Δρ. Καραγιάννης: Σε ψηλά επίπεδα οι κρίσιμα νοσηλευόμενοι – Τι είπε για χαλαρώσεις από 1η Φεβρουαρίου

Η εικόνα δείχνει  – βγήκε σήμερα και η Εθνική Αναφορά – ότι σύμφωνα με την πτωτική τάση που είχε ο αριθμός των κρουσμάτων τις προηγούμενες ημέρες, αυτή την στιγμή έχει σταθεροποιηθεί γύρω στα 150 με 160, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ Πέτρος Καραγιάννης.

Διαβάστε επίσης:

Δρ. Τσιούτης: Μήνας μετάβασης και όχι χαλάρωσης ο Φεβρουάριος (Ηχητικό)

«Ευελπιστώ ότι  θα έχουμε περαιτέρω πτώση σαν αποτέλεσμα παρόντων περιοριστικών μέτρων, όχι των προηγούμενων. Υπάρχει μια πτώση στην κατάσταση του αριθμού των νοσηλευομένων στο νοσοκομείο, αλλά εκείνοι που είναι κρίσιμα εξακολουθούν να είναι ακόμα σε ψηλά επίπεδα, γύρω στις 60. Ήταν 184 χθες οι νοσηλευόμενοι και η τάση ανά Επαρχία είναι καθοδική και αισθητή αυτή την στιγμή. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι, τουλάχιστον ως τις 31 Ιανουαρίου. Αν υπάρξουν χαλαρώσεις να είμαστε πιο σίγουροι ότι δε θα μας προκαλέσουν πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν θα δούμε οποιεσδήποτε χαλαρώσεις από την 1η Φεβρουαρίου, ο Δρ Καραγιάννης είπε ότι αν μέχρι τότε πέσουν περισσότερο και οι νοσηλείες και ο αριθμός των κρουσμάτων «νομίζω δικαιολογείται κάποια χαλάρωση».

«Ποια θα είναι αυτή η χαλάρωση , ποιους τομείς θα επηρεάσει κλπ , δεν έχει αποφασιστεί ακόμα», κατέληξε.