Δρ. Κολιού: Αυτό ανησυχεί περισσότερο αυτή τη στιγμή

Νέες χαλαρώσεις των μέτρων για τη μη διάδοση του κορωνοϊού θα συζητήσει η Συμβουλευτική Επιστημονική Ομάδα με τον Υπουργό Υγείας την Τετάρτη.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα η επιδημιολόγος Μαρία Κολιού είπε ότι μπορεί να συζητηθεί η κατάργηση της μάσκα σε εξωτερικούς χώρους και η μείωση των ράπιτ τεστ. Παράλληλα, ανέφερε, θα συζητηθεί και η χαλάρωση άλλων μέτρων. Σε ότι αφορά την κατάργηση του savepass η κα Κολιού είπε ότι πρέπει να παραμείνει για ακόμα λίγο χρόνο. Δεν πρέπει, είπε, να δώσουμε την εντύπωση ότι τα ανοίγουμε όλα, σημειώνοντας ότι σε χώρες που έχουν καταργήσει όλα τα μέτρα, οι κυβερνήσεις δέχονται σφοδρές επικρίσεις από ειδικούς.

Εκείνο που ανησυχεί περισσότερο, πρόσθεσε, είναι η αύξηση των νοσηλευομένων (διαβάστε ΕΔΩ), λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση, θα ήταν καλύτερα να ήταν μικρότερο το ποσοστό νοσηλείας.

Σε σχέση με την μετάδοση της Όμικρον 2, είπε ότι είναι πιο μεταδοτική από την Όμικρον 1 και γι’ αυτό βλέπουμε να κολλούν πολύ εύκολα όλο και περισσότεροι.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.