Δρ. Κολιού για χαλαρώσεις: «Όχι» σε βιαστικές κινήσεις – Δεν πρέπει να γίνουν γενναία βήματα

Αύριο αναμένεται να κωδικοποιηθούν οι αποφάσεις για χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων, στη συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ η Μαρία Κολιού δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά της και αρκέστηκε να πει ότι ο Υπουργός Υγείας θα παρουσιάσει αύριο το πλάνο που θα περιλαμβάνει προτάσεις για τις χαλαρώσεις θα εφαρμοστούν αρχικά και μετά οι ειδικοί θα εισηγηθούν αλλαγές. Το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής είπε ότι δεν πρέπει να βιάζονται και να γίνουν τώρα γενναία βήματα για χαλαρώσεις των μέτρων, από τη στιγμή που δεν έχει εκλείψει ο ιός. Επίσης ανέφερε ότι είναι κάτω από το 1% το ποσοστό θετικότητας στα σχολεία, λέγοντας ότι έχουν περιοριστεί τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες.

Παράλληλα η Μαρία Κολιού εξέφρασε την ελπίδα όπως σύντομα υπάρχει ενδημία και όχι πανδημία του κορωνοϊού, για να προστατεύονται οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι και να είναι ο συγκεκριμένος ιός σαν εποχιακή γρίπη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.