Δρ Κωστρίκκης: Τι ανέφερε για τη μετάλλαξη «Deltacron» – «Λανθασμένη απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία»

Νέο στέλεχος του κορωνοϊού ταυτοποίησε η ομάδα του καθηγητή του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεόντιου Κωστρίκκη.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο Δρ. Κωστρίκκης ανέφερε ότι πρόκειται για την μετάλλαξη Deltacron η οποία δεν έχει ταυτοποιηθεί σε καμία χώρα. Όπως εξήγησε, η ομάδα του εξέτασε τα γονιδιόματα 25 ασθενών και βρέθηκε η μετάλλαξη Δέλτα με την παραλλαγή Όμικρον .

Πρόσθεσε ότι το πιο σημαντικό είναι πως αυτό το νέο στέλεχος βρίσκεται σε μεγαλύτερη συχνότητα σε άτομα που νοσηλεύτηκαν. Ο κ. Κωστρίκκης είπε ότι πρόκειται για ένα επιστημονικό επίτευγμα του Πανεπιστημίου Κύπρου, που έχει κλινική σημασία και μπορεί να αξιοποιηθεί.

Τόνισε ότι αυτές οι έρευνες πρέπει να γίνονται στην Κύπρο και να εμπιστευτούν τα πανεπιστήμια, λέγοντας μάλιστα ότι ο ίδιος επαναστάτησε επειδή ο τέως Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου έστελνε τα δείγμα στον ECDC, κάτι που δεν κάνει ο νύν Υπουργός Μιχάλης Χατζηπαντέλας τον οποίο και ευχαρίστησε.

Όσον αφορά στα χιλιάδες κρούσματα ο κύριος Κωστρίκκης είπε ότι είμαστε στην κορύφωση αυτού του κύματος και εκτίμησε ότι από την Δευτέρα θα αρχίσουμε να βλέπουμε την κάθοδο της επιδημιολογικής καμπύλης.

Ανέφερε μάλιστα ότι τις επόμενες 3 εβδομάδες θα κατευνάσει το επιδημιολογικό κύμα της παραλλαγής Όμικρον.

Ο κ. Κωστρίκκης σημείωσε τέλος ότι είναι λανθασμένη η απόφαση να ανοίξουν την Δευτέρα τα σχολεία και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι θα υπάρξει χάος αφού θα έχουμε πρόβλημα από επιδημιολογικής άποψης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.