Δρ.Πανά: «Δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο lockdown» – Τι ανέφερε για αντιδράσεις και την «Όμικρον»


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο lockdown κατά τη χθεσινή σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, ανέφερε η Ζωή Δωροθέα Πανά.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, το μέλος της Επιτροπής ανέφερε ότι η προσοχή επικεντρώθηκε στο να βρεθούν οι κατάλληλοι μηχανισμοί για προστασία της Κύπρου από την νέα μετάλλαξη «Όμικρον», με την αυστηροποίηση των μέτρων σε λιμάνια, αεροδρόμια και οδοφράγματα.

Η κ. Πανά είπε ότι το «κλειδί» για τα Χριστούγεννα και το χειμώνα είναι οι ίδιοι οι πολίτες εφαρμόζοντας τα μέτρα αυτοπροστασίας. Πρόσθεσε ότι κανένας δε θέλει πιο αυστηρά μέτρα, λέγοντας ότι πρέπει να λειτουργήσουμε προληπτικά, μέχρις ότου υπάρχουν δεδομένα για τη νέα μετάλλαξη.

Ανέφερε ακόμα ότι πρέπει να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός, σημειώνοντας ότι όσο θα υπάρχει υψηλό τοίχος ανοσίας, τόσο θα αποτρέπεται ο ιός στο να κάνει μεταλλάξεις.

Επεσήμανε ότι οι αντιδράσεις από μερίδα πολιτών για τους εμβολιασμούς δεν βοηθάει, λέγοντας ότι η αυστηροποίηση των μέτρων δεν έγινε για διαχωρισμό των πολιτών αλλά για να κατευναστεί η διασπορά του ιού.

Όπως είπε, στόχος είναι η προστασία μερίδας ανθρώπων που τον χειμώνα κινδυνεύουν να νοσήσουν.

Για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη νέα μετάλλαξη «Όμικρον», η κ. Πανά ανέφερε ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σε 2-3 εβδομάδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.