Δρ. Πανά: «Είναι μια περίοδος που θα περάσει-Υπάρχει το όπλο του εμβολιασμού»

Έρχεται το τρίτο κύμα

Και η Κύπρος αναμένεται ότι θα διανύσει το τρίτο κύμα, λόγω της επικράτησης του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού που είναι πιο μεταδοτικό ανέφερε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Ζωή Δωροθέα Πανά.    

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ τόνισε ότι υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες ενώ έκανε λόγο για οριακή πίεση του συστήματος υγείας. Επίσης είπε ότι είναι κομβική η φάση που διανύουμε. Η κ. Πανά πρόσθεσε ότι είναι μια περίοδος που θα περάσει, γιατί όπως είπε, υπάρχει το όπλο του εμβολιασμού, με το οποίο θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Τόνισε ότι το κλειδί στην παρούσα φάση μέχρι να φτάσουμε στο 60-70% του εμβολιασμού του πληθυσμού είναι να τηρούν οι πολίτες τα μέτρα προστασίας.

Για το εμβόλιο της ASTRAZENECA, είπε ότι ακόμη και αν εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της Κύπρου, μπορεί να προκύψουν μια ή δυο περιπτώσεις εμφάνισης σπάνιων περιπτώσεων θρομβώσεων. Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι κάθε φάση της πανδημίας δεν είναι ίδια, λέγοντας ότι τη δεδομένη στιγμή είναι πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση. Σημείωσε ωστόσο ότι τώρα προχωρά ο εμβολιασμός άρα υπάρχει άλλο όπλο διαχείρισης της πανδημίας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποδοθεί ευθύνη στον κόσμο, αλλά τόνισε ότι δεν μπορούν να παραγνωρίσουν το γεγονός, λόγω της κούρασης δεν μπορούν να συμμορφωθούν οι πολίτες στα απλά και βασικά.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.