Δρ. Πέτρος Καραγιάννης: Τα μέτρα θα μπορούσαν να είναι και σκληρότερα

Πολύ δύσκολη χαρακτηρίζει την επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης και προειδοποίησε πως εάν δεν είμαστε προσεκτικοί, τότε τις επόμενες μέρες τα κρούσματα κορωνοϊού θα εκτοξευτούν πάνω από τις 5000 ενώ σήμερα ενδεχομένως τα κρούσματα να είναι περισσότερα από 3000.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ τόνισε ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να είναι και σκληρότερα, λέγοντας ότι την ερχόμενη βδομάδα η επιδημιολογική ομάδα θα επανέλθει για αξιολόγηση, αναλόγως του πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση.


Ως προς τους περιορισμούς που επιβάλλονται από σήμερα στα νυχτερινά κέντρα, ο Δρ. Καραγιάννης σημείωσε ότι σε αντίθεση με την Κύπρο, σε άλλες χώρες οι χώροι αυτοί έκλεισαν, σημείωσε ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις, ωστόσο διερωτήθηκε τι άλλο μπορούσε να γίνει όταν υπάρχει πιθανότητα εισόδου ατόμων με πλαστά πιστοποιητικά.

Το παραμύθι με τα πλαστά πιστοποιητικά θα πρέπει να τελειώσει, απάντησε στον Δρ. Καραγιάννη ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Νίκος Βασιλείου και διερωτήθηκε αν θα θυματοποιηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία για πέντε ή δέκα άτομα που θα μπουν με πλαστό πιστοποιητικό.

Επεσήμανε ότι από τον περασμένο Νοέμβριο, ο Σύνδεσμος έδωσε στην κυβέρνηση δωρεάν έτοιμη εφαρμογή ενώ παράλληλα διερωτήθηκε που θα καταλήξουν και πως θα συμπεριφερθούν αυτοί που από σήμερα δεν θα πηγαίνουν τους ελεγχόμενους χώρους διασκέδασης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.