Δρ. Τσιουτής: Κάποιες αλυσίδες μετάδοσης ξέφυγαν από το στενό τους περιβάλλον

Κάποιες αλυσίδες μετάδοσης κορωνοϊού είναι πιο ανησυχητικές καθώς ξέφυγαν από το στενό ενδοοικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον, τόνισε ο Δρ. Τσιουτής.

Φιλοξενούμενος στον ΑΝΤ1, ο Δρ. Κωνσταντίνος Τσιουτής, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας, Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, είπε ότι είναι νωρίς ακόμη για να κρίνουν αν τέθηκαν υπό έλεγχο οι αλυσίδες μετάδοσης, ωστόσο το θετικό είναι ότι δεν υπήρξαν ξανά αυξημένα περιστατικά.

Όπως εξήγησε ο Δρ. Τσιουτής υπάρχουν πέντε-έξι αλυσίδες μετάδοσης κορωνοϊού, οι οποίες χρειάζονται μια – δύο εβδομάδες για να ελεγχθούν, ενώ θα διαφανούν τις επόμενες μέρες και τα αποτελέσματα από τα μέτρα που πάρθηκαν στη Λάρνακα.

Παράλληλα, τόνισε ότι ήταν αναμενόμενα τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στα σχολεία, ωστόσο η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Επιπρόσθετα, είπε ότι γίνονται όλοι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι να καθοριστεί η έκταση του προβλήματος για να βρεθούν συγκεκριμένα μέτρα για να περιόστεά η κατάσταση, ενώ όπως σημείωσε κάποιες αλυσίδες μετάδοσης είναι πιο ανησυχητικές καθώς ξέφυγαν οι επαφές.

Όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο και όλη την επικαιρότητα στο dialogos.com.cy