Δραματική τοποθέτηση Κ. Βήχα: Καλλιτέχνες κρύβονται στο δάσος για να πάρουν τρόφιμα (βίντεο)

Ο γνωστός ηθοποιός ξέσπασε για την δραματική κατάσταση που ζουν πολλοί άνθρωποι της Τέχνης - Δεν γίνεται να καμαρώνουμε για τον πίνακα στο προεδρικό και ο ζωγράφος που τον έκανε να μην έχει να φάει

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η στάση της κυβέρνησης απέναντι στους καλλιτέχνες τους δυο προηγούμενους μήνες για τη μη παροχή βοήθειας στους ανθρώπους της τέχνης που βρέθηκαν χωρίς στήριξη εννώ τα χθεσινά ψίχουλα που εξήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το κόσμο του Πολιτισμού.

Για το θέμα έκανε μια δραματική παρέμβαση ο γνωστός ηθοποιός και πρωτοστάτης για τα τη στήριξη των καλλιτεχνών σε ανάγκη, Κώστας Βήχας, στην εκπομπή Αιχμές του Ομέγα.

Με έντονο ύφος και με αγανάκτηση, ο Κώστας Βήχας είπε πως συνολικά δόθηκε στήριξη από την Κίτρινη Γραμμή σε περισσότερες από 150 οικογένειες καλλιτεχνών για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Παράλληλα είπε πως πρώτο μέλημα είναι η πολιτεία οι τράπεζες.

«Έπρεπε με την ίδια αγωνία να προσέξουν και τους ανθρώπους του πνεύματος. Χωρίς πνευματική τροφή είμαστε ζωντανοί νεκροί», είπε ο κ.Βήχας ο οποίος αποκάλυψε πως αυτό τον μήνα ξεπέρασαν τις 150 οι οικογένειες των καλλιτεχνών στις οποίες δόθηκαν τρόφιμα για να μπορέσουν να ζήσουν».

«Μας έδωσαν 10 ευρώ την ημέρα. Να πανηγυρίσουμε; Δεν είμαστε τυχαίοι και δεν είμαστε στο περιθώριο. Δεν γίνεται να καμαρώνουμε για τον πίνακα στο προεδρικό και ο ζωγράφος που τον έκανε να μην έχει να φάει. Ντρέπομαι για αυτούς τους ανθρώπους που είναι στα πεζοδρόμια και κλαίνε. Κρύβονται στο δάσος για να πάρουν τρόφιμα», είπε ο κ. Βήχας.

«Ντρέπομαι πραγματικά, είναι αδιανόητο αυτοί οι άνθρωποι που πρόσφεραν τόσο να είναι στο πεζοδρόμιο και το περιθώριο. Αυτοί οι άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους και κάποιος πρέπει να το αναγνωρίσει κάποια στιγμή»

Δείτε τη συγκλονιστική παρέμβαση του:

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.