Δράσεις από το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού

Μετά την επιτυχία και τη θετική ανταπόκριση που είχαν οι διαλέξεις του σε αρκετά Λύκεια, το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού ξεκίνησε την εβδομάδα που μας πέρασε τις επαφές του με γυμνάσια της πόλης. Θέμα των διαλέξεων που έγιναν ήδη σε τέσσερα σχολεία από τον εξειδικευμένο επιστήμονα Δρα Μιχάλη Μιχαηλίδη – διευθυντή του Κέντρου Αθλητιατρικών Ερευνών Κύπρου και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες σε άλλα γυμνάσια, είναι «Η άσκηση στα γυμναστήρια, η σωστή χρήση συμπληρωμάτων διατροφής και οι απαγορευμένες ουσίες – ναρκωτικά».


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜέσα από τις ερωτήσεις και τις απορίες, αλλά και τις απόψεις που διατυπώνουν οι μαθητές, διαπιστώνεται, όπως επισημαίνουν οι ιθύνοντες του Αθλητικού Γραφείου, το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν οι έφηβοι και γενικότερα η νεολαία για το συγκεκριμένο θέμα όπως και άλλα ζητήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητά τους.

Το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού συστάθηκε πριν μερικούς μήνες από τους Λεμεσιανούς πρωταθλητές Μαρία Παπαδοπούλου και Γιάννη Ζησιμίδη και υπάγεται στην Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού, πρόεδρος της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Λοΐζος Μαυρουδής.

Αναγνωρίζοντας, όπως επισημαίνεται, ότι τα παιδιά από τη Δημοτική και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αρχίζουν να διαμορφώνουν το χαρακτήρα, τις αρχές και τις αξίες τους ως άνθρωποι, στόχος του Αθλητικού Γραφείου είναι η άμεση και διαρκής προώθηση του αθλητισμού και της άσκησης μέσα από τους γυμναστές στα σχολεία αλλά και τους εκπαιδευτικούς γενικότερα, με γνώμονα και οδηγό το «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Σε συνεργασία με όλους τους φορείς του αθλητισμού επιδιώκεται η υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που θα αποτελέσουν ουσιαστική κοινωνική παρέμβαση με απώτερο σκοπό να καθιερωθεί ο Δήμος Λεμεσού ως πόλη πρότυπο ενός ενεργού τρόπου ζωής.

Στους στόχους του δήμου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσα από την άθληση, την ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελευθέρού τους χρόνου μέσα από πέντε κεντρικούς πυλώνες που περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση πολιτών για έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, τη συνεργασία με τα σχολεία της πόλης, τη διοργάνωση ενημερωτικών-επιμορφωτικών σεμιναρίων άσκησης και υγείας και την προώθηση αθλητικών δραστηριοτήτων για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Χρήστος Χαραλάμπους

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.