Ορίζοντας/ Θέα


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΔρεπάνι & Κώδικας

Έκθεση στο Μουσείο Ιστορίας και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Λακατάμιας.
3Άδωνης Αρχοντίδης
Άδωνης αρχοντίδης
Το δρεπάνι, εργαλείο συνδεδεμένο πρακτικά με την αγροτική ζωή και συμβολικά με κοινωνικές επαναστάσεις. Ο κώδικας, η γλώσσα-εργαλείο στον προγραμματισμό που μέσα από κινήματα, όπως αυτό του «ελεύθερου λογισμικού», συνδέεται επί του πρακτέου με την απρόσκοπτη χρήση και (ανα)διανομή τεχνολογιών, ενώ σε θεωρητική βάση, με την κοινωνική διεκδίκηση της ελευθερίας στην πρόσβαση και τη δημιουργία.

Η έκθεση και το παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων Δρεπάνι & Κώδικας διοργανώνεται από το Ερευνητικό Ίδρυμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και τον Δήμο Λακατάμιας, και ο εταίρος υλοποίησης είναι ο οργανισμόςThkio Ppalies.

Η έκθεση διαμορφώθηκε σε επιμέλεια των Εύη Τσελίκα, Έλενα Πάρπα και Πήτερ Εράμιαν και συμμετέχουν διεθνείς και Κύπριοι Καλλιτέχνες, καθώς και ομάδες εργασίες που δημιουργούν μια σειρά από πιλοτικά έργα (πρωτότυπα) στο πλαίσιο του Lakatamia Makerspace και Phygital.

Συγκεκριμένα λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες: Ραΐσσα Αγγελή, Μαρία Ανδρέου, Άδωνης Αρχοντίδης, Βερόνικα Γεωργίου, Όλγα Μισίνσκα, Έλεν Μπλακ και Γιάννης Κολακίδης, Ζακ Μπλας, Μπαχάρ Νουριζάντε, Τζένι Νταν, Άγγελος Πλέσσας, Ταπίτα Ριζέρ, Έλενα Σαββίδου, Νιχάλ Φαϊζάλ, Εμίντιο Βάσκες. Οι υπεύθυνοι των ομάδων εργασίας για τα Phygital prototypes του Lakatamia Makerspace είναι οι Εχσάν Αμπντί, Οδυσσέας Οικονομίδης, Θράσος Νεραντζής, Μαρία Τουμάζου, Κώστας Τσανγκαρίδης.

Για την έκθεση μιλάει στον Ορίζοντα η εκ των επιμελητών Εύη Τσελίκα

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και τις παράλληλες εκδηλώσεις στον παρακάτω σύνδεσμο:https://thkioppalies.org/Sickle-Code-Curated-by-Peter-Eramian-Elena-Parpa-Evi-Tselika-09-2019
Για ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αθηνά Κυριάκου (τηλ. 22364097 / 22364100, email. [email protected] και την Εύη Τσελίκα (τηλ. 22842694, email. [email protected])

Φωτογραφίες: Μίρκα Κουτσούρη

5Έλενα Σαββίδου
Έλενα σαββίδου
4Museum 2
Εκθέματα από το μουσείο ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου λακατάμιας
7Τζένι Νταν
Τζένι νταν
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.