Δρόμοι μετατρέπονται σε ποτάμια με τις πρώτες βροχές στη Λεμεσό-«Λυπούμαστε αφάνταστα» λέει ο Δήμος

ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ

Στο ίδιο έργο θεατές και πάλι οι Λεμεσιανοί, καθώς με τις καταρρακτώδεις βροχές του Σαββάτου πλημμύρισαν υποστατικά και εγκλωβίστηκαν οδηγοί στο ιστορικό κέντρο, αλλά και στον παραλιακό της Λεμεσού.

Οι δρόμοι, κυρίως στο κέντρο της πόλης, μετατράπηκαν σε “ποτάμια” με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στα οχήματά τους οδηγοί, ενώ υποστατικά πλημμύρισαν.

Στην οδό Γεωργίου Κατσουνωτού το νερό σκέπασε αυτοκίνητα, ενώ πολλά καταστήματα πλημμύρισαν και περιουσίες καταστράφηκαν.

Ο Δήμος της πόλης με ανακοίνωση του τοποθετήθηκε για άλλη μια φορά στα αντιπλημμυρικά έργα που άρχισαν στην περιοχή και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 3 χρόνια.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει τη λύπη του για τις ζημιές που προκάλεσαν οι ψεσινές βροχές.

Είναι απαράδεκτο σε μια σύγχρονη πόλη να πλημμυρίζουν δρόμοι και υποστατικά.

Λυπούμαστε αφάνταστα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί συμπολίτες μας κάθε φορά που έχει έντονες βροχές. Δεν τους αξίζει μια τέτοια ταλαιπωρία, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια εποχή που τους ταλαιπωρεί εδώ και μήνες και η πανδημία.

Είναι γεγονός ότι η γεωμορφολογία της πόλης μας την αφήνει εκτεθειμένη σε ροές νερών της βροχής από όλες τις περιοχές που βρίσκονται στα βόρεια της. Είναι όμως επίσης γεγονός ότι το πρόβλημα ήταν καλά γνωστό εδώ και δεκαετίες, όπως καλά γνωστή επίσης ήταν η ανάγκη να θωρακιστεί η πόλη με τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα. Δυστυχώς δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα, τα μεγάλα έργα ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο και στο κέντρο της πόλης που τέλειωσαν την προηγούμενη δεκαετία, κάθε άλλο παρά πέτυχαν να απαμβλύνουν τα προβλήματα.

Με απλά λόγια: Η Λεμεσός χρειάζεται αντιπλημμυρικά έργα για να προστατευτεί από τις πλημμύρες. Έργα που δεν έγιναν μέχρι σήμερα, και υπάρχουν πολλοί λόγοι και πολλές ευθύνες για αυτό το γεγονός.

》Από την πρώτη στιγμή που ανάλαβε καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή, κάνει ακατάπαυστες προσπάθειες να διορθώσει αυτές τις ελλείψεις και παραλείψεις. Αυτές οι προσπάθειες άρχισαν να φέρνουν αποτελέσματα.

》Ήδη υπογράφεται σε μερικές μέρες από το ΣΑΛΑ το πρώτο συμβόλαιο 17 εκατομμυρίων ευρώ για να αρχίσουν αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές Αγίας Φύλας, Εκάλης, Αγίου Γεωργίου Χαβούζας και άλλες περιοχές. Προχωρούν επίσης με ταχείς ρυθμούς τα συμβόλαια για τα πολύ σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα κοντά στο κέντρο της πόλης, Ναβαρίνου-Αγίας Φυλάξεως-Θεσσαλονίκης-Γλάδστωνος. Αυτά τα έργα στους δρόμους αυτούς, που αναμένεται να αρχίσουν εντός του τρέχοντος έτους, θα κάνουν αυτό που θα έπρεπε να είχε γίνει με την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων στο κέντρο της πόλης, το κάστρο και το παραλιακό μέτωπο.

Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η δημοτική αρχή δρομολόγησε λύσεις, έκανε αυτό που είχε υποχρέωση να κάνει απέναντι στους δημότες: Έκανε τους σχεδιασμούς εξασφάλισε τα κεφάλαια και υλοποιεί έργα που θα αποδώσουν όταν κατασκευαστούν, κάτι που δεν απέχει πολύ μακριά.

Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με την κατασκευή των έργων, ο Δήμος Λεμεσού θα συνεχίσει να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να μειώνει την ταλαιπωρία και τις ζημιές που υφίστανται κάποιοι συμπολίτες μας. Ωφείλουμε όλοι μας να πούμε ένα, έστω μικρό, «ευχαριστώ» στο τεχνικό και εργατικό προσωπικό του δήμου, αλλά και στις άλλες υπηρεσίες, που με αυταπάρνηση προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέρα και νύκτα όταν υπάρχουν αυτά τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy