«Δροσερή» απόφαση για κλιματιστικά – Είπε το «ναι» το Υπουργείο

Δεν τέθηκαν χρονοδιαγράμματα ωστόσο για την υλοποίησή της απόφασης

Έλα στο Google News

Την ύπαρξη πολιτικής απόφασης για εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία γνωστοποίησε ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, σε χθεσινή σύσκεψη για το θέμα. Όπως ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ο Υπουργός, η εγκατάσταση των κλιματιστικών είναι μια μακροχρόνια διαδικασία.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι η μελέτη για την ηλεκτρολογική και ενεργειακή αναβάθμιση εκεί και όπου χρειάζεται, ούτως ώστε να υπάρχει ακριβής εκτίμηση για την πορεία της εγκατάστασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν τέθηκαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, συνεπώς δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε τελικά θα έχουμε κλιματιστικά στα σχολεία. Παρόλα αυτά ο Υπουργός διαβεβαίωσε τους εμπλεκόμενους πως η μελέτη για αναβάθμιση των σχολικών μονάδων θα ξεκινήσει άμεσα. Σημειώνεται πως στο εγγύς μέλλον ο κ. Προδρόμου θα ενημερώσει συγκεκριμένα για την πορεία της διαδικασίας.

Αν και το κόστος θα φανεί μετά την εκπόνηση των πιο πάνω μελετών που απαιτούνται, υπολογίζεται περίπου στα €100 εκατ. Στη χθεσινή σύσκεψη για το θέμα της εγκατάστασης συστημάτων κλιματισμού σε αίθουσες διδασκαλίας συμμετείχαν, πέραν του Υπουργού Παιδείας, οι Συνομοσπονδίες Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, Δημοτικής Εκπαίδευσης και Προδημοτικής Εκπαίδευσης, η ΟΕΛΜΕΚ, η ΟΛΤΕΚ, η ΠΟΕΔ, η ΠΣΕΜ και εκπρόσωποι της Παιδοβουλής. Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους, οι οποίοι κατέθεσαν τις προτάσεις και τις εισηγήσεις τους, φαίνεται να υπάρχει συναντίληψη για την άμεση ανάγκη εγκατάστασης κλιματιστικών στα σχολεία, όπου η κατάσταση περιγράφεται ως ανυπόφορη.

Ειρηναίος Πίττας

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.