Δυναμικά μέτρα ετοιμάζει το ωρομίσθιο προσωπικό στα νοσοκομεία

ΓΓ ΠΑΣΥΕΚ: «Δυστυχώς ο OKYπΥ δεν μας δίδει άλλη επιλογή»

Δυναμικά μέτρα από το ωρομίσθιο προσωπικό των δημοσίων νοσηλευτηρίων προανήγγειλε ο Γ.Γ. της ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ, Μιχάλης Αρχοντίδης, από το βήμα του 27ου Παγκύπριου Συνεδρίου της Οργάνωσης.

«Στα τρία χρόνια ζωής του ΟΚΥπΥ η ΠΑΣΥΕΚ έχει επιδείξει μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, λειτούργησε διαχρονικά υποβοηθητικά και υποστηρικτικά, με στόχο την όσο καλύτερη λειτουργία του Οργανισμού στα πρώτα του βήματα και τη διατήρηση της εργασιακής ειρήνης. Δυστυχώς, ο Οργανισμός σε σχέση με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ωρομίσθιο προσωπικό δεν μας δίδει άλλη επιλογή από την πιθανή άμεση πραγματοποίηση μετά το συνέδριό μας Γενικών Ενημερωτικών Συνελεύσεων των εργαζομένων σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία με ενδεχόμενη απόφαση λήψης δυναμικών μέτρων», τόνισε χαρακτηριστικά.


Αναφέρθηκε επίσης ενδεικτικά στα αιτήματα των εργαζομένων, τα οποία αφορούν κυρίως τη στελέχωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, την απουσία διαβούλευσης για την εφαρμογή κάποιων πιλοτικών προγραμμάτων και την αποζημίωση των αναδρομικών για το επάγγελμα της υπηρέτριας νύχτας.

Εν τω μεταξύ, ο Μ. Αρχοντίδης αναφέρθηκε επίσης στα σημαντικά ζητήματα τα οποία αφορούν το ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό, όπως η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, το θέμα με τον τρόπο υπολογισμού του ταμείου προνοίας, η επαναφορά των επιδομάτων βάρδιας, Σαββατοκύριακου και νύχτας, ο τρόπος αποζημίωσης της υπερωρίας, η κατάργηση του 10%  στα μίνιμουμ των κλιμάκων, οι αλλαγές που επιβάλλονται να γίνουν με το διάταγμα για τον κατώτατο μισθό στις κλίμακες μισθοδοσίας.

Αναφέρθηκε επίσης στα αιτήματα για τον τομέα των Σχολικών Εφορειών, όπως η κατοχύρωση και αναβάθμιση της κλίμακας των σχολικών συνοδών και βοηθών, καθώς επίσης το προσωπικό που εργοδοτείται στο ολοήμερο σχολείο να απολαμβάνει όλα τα ωφελήματα της συλλογικής σύμβασης όπως και το υπόλοιπο προσωπικό.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.