Δυναμικά στη νέα εποχή ο Δήμος Γερίου-Σε εξέλιξη έργα αξίας εκατομμυρίων

Βρίσκονται σε εξέλιξη έργα αξίας εκατομμυρίων

Σε έργα εκατομμυρίων που αναβαθμίζουν τη ζωή των δημοτών του, προχωρεί ο Δήμος Γερίου.

Και αυτά τα έργα έρχονται να προστεθούν σε αρκετά άλλα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και που ήδη έχουν αλλάξει την εικόνα του δήμου. Σήμερα ο αριθμός των κατοίκων πλησιάζει τις 15.000 και σύμφωνα με τα στατιστικά στον Δήμο Γερίου σημειώνεται η μεγαλύτερη πληθυσμιακή ανάπτυξη από όλους τους δήμους και κοινότητες της Κύπρου. Όλα αυτά σε μια εποχή που το πρόβλημα με τον κορονοϊό έχει επηρεάσει σημαντικά τόσο τις ζωές μας, αλλά και πολλά έργα ανάπτυξης παγκύπρια έχουν «παγώσει» ή ακυρωθεί. Στο Γέρι όμως, η ανάπτυξη που συντελείται σε συνδυασμό οικιστικής με έργα ανάπτυξης είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Πάρκο Ζώδιας

Σε εξέλιξη λοιπόν βρίσκεται η δημιουργία του Πάρκου Ζώδιας στην Αυτοστέγαση Γερίου. Ένας χώρος που για χρόνια βρισκόταν σε αδράνεια, υποβαθμισμένος και όπου πολλοί έριχναν τα σκουπίδια και τα παλιά έπιπλά τους. Σήμερα διαμορφώνεται σε χώρο όπου περιλαμβάνει πεζόδρομο και ποδηλατοδρόμο, όργανα εκγύμνασης ανοιχτού χώρου, πολυχώρο Μπάσκετ και βόλεϊ, παιδική χαρά. Ένας χώρος που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για το Γέρι.

53D3E8815D65965Ecc80499894392Abd A 1

Πάρκο για παιδιά ΑμεΑ

Πρωτοποριακό είναι το έργο που πραγματοποιεί στις μέρες μας ο Δήμος Γερίου για τις ανάγκες παιδιών με ειδικά προβλήματα. Μετά από διαγωνισμό η κατασκευάστρια εταιρεία προχωρεί στην υλοποίηση του έργου και πριν το τέλος του χρόνου το πάρκο για παιδιά με ειδικές ικανότητες θα είναι πραγματικότητα. Το πάρκο βρίσκεται πλησίον του Ειδικού Σχολείου Ευαγγελισμός και τα παιδιά του σχολείου θα έχουν τη δυνατότητα να ψυχαγωγούνται στο χώρο.

Διαμόρφωση πυρήνα Γερίου

Ο παραδοσιακός πυρήνας Γερίου σιγά-σιγά αναμορφώνεται και εκσυγχρονίζεται αφού ο δήμος προχωρεί στη δεύτερη φάση με τη δημιουργία πλακόστρωτου στη δεύτερη πλευρά της κεντρικής πλατείας. Πρόκειται για μια καινοτόμα ιδέα που σίγουρα θα δώσει νέα ώθηση και ανάπτυξη στον παραδοσιακό χαρακτήρα του παλιού χωριού. Τα έργα έχουν ξεκινήσει και αναμένεται ότι πριν το τέλος Νοεμβρίου θα ολοκληρωθούν.

Γεφύρια Αγίου Σπυρίδωνος και Φοινικούδων

Ένα αίτημα των γεωργών, δύο σχεδόν δεκαετιών, φαίνεται να υλοποιείται. Ο δήμος προχώρησε σε διαγωνισμό και έχει κατακυρωθεί προσφορά και σύντομα ξεκινούν εργασίες για την κατασκευή δύο γεφυριών στις οδούς Αγίου Σπυρίδωνος και Φοινικούδων. Πρόκειται για σημαντικά έργα αφού με τις πρώτες βροχές και οι δύο δρόμοι γίνονται αδιάβατοι.

Ασφαλτοστρώσεις δρόμων

Δώδεκα δρόμοι επιστρώνονται με άσφαλτο, άλλοι παίρνουν τη σωστή τους θέση και άλλοι ασφαλτοστρώνονται για πρώτη φορά. Οι δρόμοι αυτοί επιβάλλεται να ασφαλτοστρωθούν αφού έχουν φθαρεί και δημιουργούν προβλήματα στην τροχαία κίνηση. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Γερίου κάθε χρόνο τοποθετεί στον προϋπολογισμό του γύρω στις 300.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις.

3Dbc35C3A4D04583845134Bf4Cdb360D A 1

Ν. Παπαλαζάρου: Κάνουμε ό,τι μπορούμε για το καλό και την πρόοδο των δημοτών μας

Μιλώντας στην εφημερίδα μας και σχολιάζοντας τα έργα που συντελούνται στο δήμο του, ο δήμαρχος Νεόφυτος Παπαλαζάρου τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι ο δήμος αφήνεται να είναι υποστελεχωμένος, ωστόσο δεν σταματά ούτε λεπτό να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών του κάνοντας διάφορα έργα ανάπτυξης. «Τελειώσαμε με σημαντικά έργα που κάναμε στη βιομηχανική ζώνη, ειδικά με την επέκταση του οδικού δικτύου, την ανάπτυξη κυκλικού κόμβου, γεφυριών και ξεκινάμε με σημαντικά έργα τα οποία αλλάζουν πραγματικά προς τα μπροστά το δήμο μας. Όλα τα έργα θα δώσουν μια νέα πνοή και θα κατατάξουν το δήμο μας ως ένα σύγχρονο και λειτουργικό δήμο. Δεν ήταν ποτέ εύκολο να προωθήσουμε έργα αφού δεν έχουμε επαρκή τεχνική υποστήριξη. Και όμως με επιμονή και επιμονή καταφέραμε προγραμματισμένα και συλλογικά να εργαστούμε για έρθει αυτή η πρόοδος. Αυτή η πρόοδος θα συντελεσθεί προς όφελος των δημοτών», μας διαβεβαίωσε ο δήμαρχος. Μας ανέφερε επίσης ότι «θα πρέπει να σημειώσω ότι όλα τα έργα έχουν ένα στόχο, να βοηθήσουμε στην πρόοδο και ανάπτυξη του δήμου μας. Το Γέρι έχει μεγαλώσει πολύ και εμείς θα πρέπει να τρέξουμε τις διαδικασίες έτσι που να το πάρουμε ακόμα πιο μπροστά προς όφελος του πολίτη».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.