Δυναμικές δράσεις βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος

  • Δυναμικές δράσεις βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος
  • Η ΕΤΑΛ αναβαθμίζει και τους χάρτες της Google για την περιφέρεια Λεμεσού

Καθολική είναι η αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελεί η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, η οποία αφότου ιδρύθηκε εργάζεται αδιάλειπτα και σε πολλά επίπεδα, εντός και εκτός Κύπρου, για την αναβάθμιση και βέβαια την «πώληση» του τουριστικού προϊόντος τόσο της πόλης όσο και της υπαίθρου της Λεμεσού.

Ακόμα και στο διάστημα του τελευταίου χρόνου που η πανδημία και τα επακόλουθα απαγορευτικά μέτρα προκάλεσαν μια πρωτοφανή καθήλωση του τουρισμού, οι φορείς της ΕΤΑΛ δεν σταμάτησαν στιγμή να δραστηριοποιούνται σχεδιάζοντας και δημιουργώντας νέα «κλειδιά» για τη Λεμεσό, με βάση τα νέα δεδομένα και τις τάσεις της εποχής που υποδεικνύουν την ανάγκη νέων προσανατολισμών και αναζητήσεων στον τομέα του τουρισμού, δίνοντας τεράστια σημασία στην αξιοποίηση και της τεχνολογίας.

Προχωρώντας σε ένα ευρύ σχεδιασμό εξατομικευμένων και ευέλικτων εμπειριών, η ΕΤΑΛ πετυχαίνει εν καιρώ πανδημίας να δημιουργεί ευκαιρίες για εμπειρίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη, προσβλέποντας σε επαναλαμβανόμενες επισκέψεις. Σε αυτές τις προσφερόμενες εμπειρίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η χαρτογράφηση και καταγραφή, μέσα στο πολύ δύσκολο 2020, 10 νέων ποδηλατικών διαδρομών, που απευθύνονται σε ποδηλάτες, έμπειρους και μη, δίνοντάς τους την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή και ουσιαστική γνωριμία με τα αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές που κρύβει η επαρχία της Λεμεσού και ιδιαίτερα οι ορεινές περιοχές.

2 4

Σε ό,τι αφορά την αστική περιοχή της Λεμεσού, η ΕΤΑΛ με εξειδικευμένο συνεργείο από το Google Trusted Photographers και με τη χρήση των εργαλείων της Google προχώρησε στην ψηφιακή αναπαράσταση του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού που καλύπτει 19 χιλιόμετρα εικονικής περιήγησης μέσα από το Google Street View. Κάθε χρήστης του Google Maps σε όλο τον κόσμο, θα μπορεί μέσα από απεικονίσεις 360ο να περιηγηθεί εικονικά στον παραλιακό δρόμο και όλες τις παραλίες της πόλης, τα αξιοθέατα, τα ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις.

Επίσης, σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχουν δημοσιευτεί στο Google Maps 80 νέες φωτογραφίες 360ο από όλη την περιφέρεια της Λεμεσού, που περιλαμβάνουν γραφικά χωριά, αξιοθέατα, παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους, πλατείες και πολλά άλλα σημεία, ενώ έγιναν παράλληλα σημαντικές ανανεώσεις στο χάρτη οι οποίες αφορούν σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, ενώ σταδιακά προγραμματίζεται να διορθωθούν σημεία που δεν παρουσιάζονται σωστά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την Google, η εφαρμογή Google Maps χρησιμοποιείται καθημερινά από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τον κόσμο τόσο πριν το ταξίδι τους, όσο και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους σε έναν προορισμό.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της περιφέρειας Λεμεσού ψηφιακά, ώστε να είναι σωστά χαρτογραφημένη, με ανανεωμένες πληροφορίες, αναβαθμισμένο ψηφιακό περιεχόμενο και με νέα στοιχεία για διαδρομές, παρέχει σε ντόπιους και επισκέπτες πιο ολοκληρωμένες και επικαιροποιημένες πληροφορίες.

Χρήστος Χαραλάμπους

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.