Παράθυρα/ Ορίζοντα

Δυναμικές παρεμβάσεις από τη Λάρνακα 2030

Με δυναμικές παρεμβάσεις στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της πόλης, υποδέχεται το φθινόπωρο η Λάρνακα 2023. Οι δράσεις, οι οποίες θα ξεδιπλωθούν τους επόμενους μήνες, δίνουν το στίγμα της πρότασης της Λάρνακας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2030, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την πρόθεση της ομάδας να εμπλουτίσει δυναμικά την καλλιτεχνική φυσιογνωμία της πόλης.

 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου με χρονολογική σειρά, οι δράσεις είναι οι εξής:

Visual Rhythms – 2 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Ζουχούρι

Είκοσι πέντε νέοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες της Λάρνακας ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα ολοήμερο φεστιβάλ που αφορά όλες τις ηλικίες.

μαχαΛart

Ένας νέος πολιτιστικός θεσμός με ετήσια διάρκεια, που εστιάζει στις γειτονιές και τους ανθρώπους της πόλης. Ξεκινάει με δύο πρωτότυπα καλλιτεχνικά έργα – αναθέσεις σε σημαντικούς καλλιτέχνες της Λάρνακας, τα εξής:

Drumming up Art and Hope – 16, 17 & 24 Σεπτεμβρίου, σε γειτονιές της Λάρνακας & στην Πλατεία Ζουχούρι

Πρόκειται για ένα έργο κοινοτικής μουσικής και κοινωνικής γλυπτικής με μουσική στις γειτονιές της πόλης, σε επιμέλεια και συντονισμό της Μαρίας Κραμβή.

Πριγκιπίσσης Ζεχρά – 24, 27, 29 Σεπτεμβρίου & 14, 15 Οκτωβρίου, Τουρκομαχαλάς, πίσω από την Πιαλέ Πασά

Το έργο, γραμμένο από τον Κώστα Μαννούρη και σε σκηνοθεσία Νάγιας Τ. Καρακώστα, έχει τη μορφή μιας περιπατητικής παράστασης στον Τουρκομαχαλά της Σκάλας.

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου η πλατεία Ζουχούρι γίνεται το επίκεντρο της τέχνης και των ανθρώπινων συναπαντημάτων στη Λάρνακα. Το μαχαΛart κορυφώνεται γιορτάζοντας τη συμπεριληπτικότητα και την ανθρωπιά, με τις συναυλίες όλων των σχημάτων του Drumming Art & Hope, την έναρξη του «Πριγκιπίσσης Ζεχρά», τη δράση ΜΑΖ(ουχουρ)Ι σε συνεργασία με τον οργανισμό Citizens in Power, και ένα εργαστήριο της Unficyp για την οικοδόμηση της ειρήνης, με τη συμμετοχή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων καλλιτεχνών.

photo1

CARE Festival

 6,7,8 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, Παττίχειο Θέατρο Σκάλα, Μουσείο Πιερίδη

Με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει 25 παραστάσεις και εργαστήρια σε 3 μέρες, το Cyprus Arts and Education (CARE) Festival θα λειτουργήσει ως το απόλυτο σημείο συνάντησης, δικτύωσης και ανταλλαγής ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στην τέχνη για παιδιά και νέους.

Larnaka BioDesign Festival

 27 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου, Πλατεία Ζουχούρι, Αλυκή, Youth Makerspace Larnaka

Το φεστιβάλ θέτει δυναμικά το ζήτημα της βιωσιμότητας, κάνοντάς μας να σκεφτούμε εκ νέου τα υλικά που χρησιμοποιούμε αλλά και την ίδια την καθημερινότητά μας. Κτήρια από μυκήλιο, έπιπλα και ρούχα από φύκια, παπούτσια από αίμα και άλλα «ζωντανά» έργα προκαλούν τη φαντασία μας και μας εισάγουν στο μέλλον. Το φεστιβάλ, που επιμελείται η Yev Kravt φιλοξενεί έργα σύγχρονων σχεδιαστών με διεθνείς διακρίσεις και επιχορηγείται από το πρόγραμμα «Κύπρια» του υφυπουργείου Πολιτισμού.

photo 1 scaled

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy