Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού είναι εδώ με ισχυρή νομοθεσία και ας μην την υποτιμήσει κανένας, σχολίασε στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της Αντρέας Παπαχαραλάμπους.

Είπε ότι σήμερα η επιτροπή θα έχει την πρώτη της συνεδρία στις 6 το απόγευμα και θα προβεί σε αξιολόγηση υλικού που έχει συλλέξει από πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις παραγόντων του ποδοσφαίρου, σε σχέση με χειραγώγηση αγώνων.

Θα εξεταστούν επίσης και οι καταγγελίες των Ισπανών.

Ο κύριος Παπαχαραλάμπους ξεκαθάρισε ότι όλα τα σωματεία θα ελέγχονται και δεν θα χαριστούν σε κανέναν, είτε είναι μικρός, είτε είναι μεγάλος.

Έστειλε μάλιστα μήνυμα σε όλους τους παράγοντες του ποδοσφαίρου καλώντας τους να μην υποτιμούν τον νόμο που υπάρχει.

Τόνισε ότι θα κληθούν πρόσωπα να καταθέσουν στην επιτροπή και όποιος δεν το πράξει, αυτόματα διαπράττει ποινικό αδίκημα.

Ο κύριος Παπαχαραλάμπους είπε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει συμπαράσταση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρόσθεσε ότι για την ώρα ειδικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι στο πλευρό τους.

Γνωστοποίησε ότι την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και είπε ότι πρέπει σε χρόνο μηδέν να εξοπλιστεί η επιτροπή για να μπορέσει αμέσως να πιάσει δουλειά.

Τόνισε ότι η νομοθεσία που διέπει την επιτροπή είναι πολύ καλή και αν λειτουργήσουν όλοι σωστά, τότε θα υπάρξουν ουσιαστικά και σημαντικά αποτελέσματα, αφού έχουν εκτελεστική εξουσία.