Κάθε δυνατή προσπάθεια για εκσυγχρονισμό του ΓεΣΥ, είπε η Υπ. Υγείας

Οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του ΓεΣΥ, δήλωσε την Παρασκευή η Υπουργός Υγείας, Δρ. Πόπη Κανάρη, η οποία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Σε δηλώσεις της, μετά τη συνάντηση, η Υπουργός Υγείας εξέφρασε την προσδοκία ότι σε συνεργασία με όλους τους εταίρους και με τη συμβολή των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα δοθούν λύσεις και θα προωθηθούν νομοσχέδια προς όφελος του κυπριακού λαού.

Κατά τη συνάντηση, στο επίκεντρο της οποία βρέθηκε το Γενικό Σύστημα Υγείας, η Υπουργός Υγείας είπε πως «οι συναντήσεις με τα κοινοβουλευτικά κόμματα είναι ιδιαίτερα επωφελείς, καθώς αποτελούν τη βάση για την προώθηση κοινών στόχων, που αφορούν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες του τόπου μας».

Στόχος του Υπουργείου Υγείας, επεσήμανε η Δρ. Κανάρη, είναι η διόρθωση των στρεβλώσεων που έχουν παρουσιαστεί στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του Γενικού Συστήματος Υγείας.

«To ΓεΣΥ αγκαλιάστηκε από τον κυπριακό λαό και οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του», συμπλήρωσε.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι ο βασικός στόχος όλων είναι η διατήρηση και ενίσχυση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το ΓεΣΥ και η βελτίωση των στρεβλώσεων που έχουν εντοπιστεί, μέσα από εποικοδομητικές προτάσεις.

«Ο βασικός στόχος και η φιλοσοφία του ΓεΣΥ πρέπει να είναι η δυνατότητα του ασθενούς να έχει ελεύθερη επιλογή γιατρού και νοσηλευτηρίου και να μπορεί να απολαμβάνει υψηλής ποιότητας περίθαλψη ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση και κυρίως αυτή η ποιότητα πρέπει να προσφέρεται σε αυτούς τους ασθενείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να την απολαύσουν και να την αποκτήσουν με άλλους τρόπους», πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε, τέλος, την Υπουργό Υγείας ότι η ΕΔΕΚ θα είναι θετική, με συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να συμβάλει στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, που αποτελεί την μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση της Κύπρου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy