Δύο αλυσίδες κρουσμάτων μετά από καιρό – Σε γάμο η μία

350 Άτομα που ήταν στη λίστα μπαίνουν σε διαδικασία ιχνηλάτησης - Κρούσματα δεν ενημερώνουν άμεσα τις επαφές τους

Μετά από αρκετό καιρό, εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες δύο αλυσίδες κρουσμάτων, σύμφωνα με το Υπ. Υγείας.

Η πρώτη αφορά cluster από πάρτι αποφοίτων Γυμνασίου στην Επαρχία Λευκωσίας και αριθμεί 17 άτομα όλοι μαθητές ηλικίας 14-15 ετών. Το cluster φαίνεται να ξεκίνησε από μαθήτρια που είχε συμπτώματα την ημέρα του πάρτι και ήταν στενή επαφή φίλης της, χωρίς να είχε δηλωθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή από το κρούσμα.

Η δεύτερη αφορά αλυσίδα από γάμο με 6 κρούσματα από τον στενό οικογενειακό κύκλο της νύφης. Αναμένεται να σταλεί λίστα με τους καλεσμένους από τον γάμο (περίπου 350 άτομα). Η διερεύνηση συνεχίζεται για να εντοπιστεί το κρούσμα «0».

Από τις δύο αλυσίδες φαίνεται ότι τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν εφαρμόζονται πιστά, ιδιαίτερα σε κοινωνικές εκδηλώσεις, που λόγω της φύσης τους θεωρούνται υψηλού ρίσκου. Παρά την άρση πολλών μέτρων, ο κίνδυνος μετάδοσης εξακολουθεί να υπάρχει και για αυτό είναι αναγκαία η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Επίσης, εκείνο που παρατηρείται -όχι μόνο από τα δύο custers- είναι το φαινόμενο κρούσματα να μην ενημερώνουν έγκαιρα τις επαφές τους ή να μην δηλώνουν επαφές στην Ομάδα Ιχνηλάτησης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.