Δύο χρόνια φυλάκιση σε 22χρονο για εμπορία ενός κιλού κάνναβης

Φώτο Αρχείου

Ποινή φυλάκισης διάρκειας 24 μηνών επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε άντρα ηλικίας 22 ετών, σχετικά με υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών. Πρόκειται για υπόθεση κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, ποσότητας κάνναβης βάρους πέραν του ενός κιλού.

Την ποσότητα ναρκωτικών εντόπισαν μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης τον περασμένο Απρίλιο, στη Λάρνακα.

Μετά από πληροφορία, γύρω στις 4.30 το απόγευμα στις 02 Απριλίου, τα μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν για έλεγχο σκούτερ που οδηγούσε ο 22χρονος σε περιοχή στη Λάρνακα. Σε έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκε μέσα σε τσάντα ώμου που αυτός είχε στην κατοχή του, νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη μικτού βάρους 1,206 γραμμαρίων περίπου, ενώ επίσης στην κατοχή του εντοπίστηκε και κατακρατήθηκε για εξετάσεις το χρηματικό ποσό των €220.

Ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμα του 22χρονου, όπου ανευρέθηκαν ένα νάιλον σακούλι που περιείχε κάνναβη μικτού βάρους 8 γραμμαρίων, και ένα αλεστήρι εντός του οποίου υπήρχαν ίχνη κάνναβης, ενώ έρευνα διεξήχθη και στο αυτοκίνητο της συμβίας του 22χρονου, στο οποίο ο ίδιος ανάφερε στα μέλη της ΥΚΑΝ ότι είχε τοποθετήσει μία τσάντα που περιείχε ποσότητα κάνναβης. Εντός του αυτοκινήτου ανευρέθηκε κατά την έρευνα, μία τσάντα ώμου που περιείχε δύο νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 47 γραμμαρίων, και μια ζυγαριά ακριβείας με ίχνη κάνναβης.


Με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων, εναντίον του 22χρονου καταχωρήθηκε για εκδίκαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, υπόθεση κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα. Αφού το Δικαστήριο εξέτασε τη μαρτυρία που παρουσιάστηκε ενώπιον του από την Κατηγορούσα Αρχή, έκρινε ένοχο τον 22χρονο κατηγορούμενο και το πρωί σήμερα επέβαλε σε αυτόν ποινή φυλάκισης διάρκειας 24 μηνών.

Παράλληλα, το Δικαστήριο επέβαλε μείωση της ποινής φυλάκισης κατά το χρονικό διάστημα από 09 Απριλίου μέχρι και 28 Αυγούστου, που ο 22χρονος παρέμενε σε κατ’ οίκον περιορισμό, με τοποθέτηση ηλεκτρονικού βραχιολιού για επιτήρηση των Δικαστικών όρων περιορισμού που του είχαν επιβληθεί για σκοπούς εκδίκασης της υπόθεσης.

Την υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών είχε διερευνήσει το Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στη Λάρνακα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.