Δύο και όχι τέσσερα τα κρουσματα στο Δικηγορικό – Τι λέει ο ιδιοκτήτης του στο Dialogos

Δύο τα κρούσματα τα οποία δεν έχουν σχέση μεταξύ τους - Δεν υπήρξε μετάδοση του ιού - Τι αναφέρει ο ιδιοκτήτης του γραφείου στο Dıalogos

Δύο είναι τελικά τα κρούσματα στο δικηγορικό γραφείο στη Λάρνακα και όχι τέσσερα όπως ανάφεραν οι πρώτες πληροφορίες στο dıalogos.com.cy και μεταδώσαμε σήμερα.

Ο ιδιοκτήτης του γραφείου, κ. Ανδρέας Ποιητής, επικοινώνησε με τo dialogos.com.cy προκειμένου να ξεκαθαρίσει την κατάσταση που επικρατεί στο γραφείο του.

Σύμφωνα με τον κ. Ποιητή, πρόκειται για ένα κρούσμα που προέκυψε την Πέμπτη το απόγευμα και αμέσως εφαρμόστηκε το σχετικό πρωτόκολλο που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Ποιητή, την Παρασκευή το γραφείο παρέμεινε κλειστό για απολύμανση ενώ ενημερώθηκε το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου. Την ίδια στιγμή, όλο το προσωπικό μετέβη για εξέταση κορωνοϊού με έξοδα του δικηγορικού γραφείου.

Τα αποτελέσματα βγήκαν για κάποιους Παρασκευή και ήταν αρνητικά. Ωστόσο για τέσσερα μέλη του προσωπικού τα αποτελέσματα ήταν διφορούμενα και κλήθηκαν να δώσουν ξανά δείγμα. Τα νέα αποτελέσματα ήρθαν επίσης αρνητικά.

Όπως είχαμε γράψει επικαλούμενοι πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να προβεί σε δειγματοληπτικό έλεγχο, ωστόσο ο κ. Ποιητής υπογράμμισε ότι αυτό δεν ευσταθεί. Όπως μας είπε, δεν έδωσε δείγμα την Παρασκευή, λόγω θέματος υγείας που αντιμετώπιζε και μετά που έλαβε ιατρική συμβουλή, έκανε την εξέταση το Σάββατο το πρωί, ενώ στο μεσοδιάστημα παρέμεινε σε αυτοπεριορισμό.

Όσο αφορά το δεύτερο κρούσμα, πρόκειται για εξωτερικό συνεργάτη του γραφείου που δεν έχει σχέση με το κρούσμα που εντοπίστηκε την Πέμπτη και ήταν στενή επαφή άλλου επιβεβαιωμένου κρούσματος και όπως μας λέχθηκε ήταν σε περιορισμό από πριν.

Πρόκειται για ασκουμενη στο γραφείο που κατά την κρίσιμη περίοδο δεν βρισκόταν στο δυναμικό του γραφείου.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Ποιητή, τόσο ο ίδιος όσο και το γραφείο, τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας ευλαβικά και σε καμία περίπτωση δεν έγινε παρατυπία.

Ερωτηματικά για τη μη ενημέρωση από το Υπουργείο

Όπως μας είπε ο κ. Ποιητής, το Υπουργείο ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και ήταν σε συνεχή επαφή. Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά ωστόσο, είναι το γιατί το υπουργείο δεν εξέδωσε ανακοίνωση, όπως κάνει σε άλλες περιπτώσεις που εντοπίζονται κρούσματα σε επιχειρήσεις, ούτως ώστε κόσμος που ενδεχομένως να ήρθε σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα να ενημερωθεί σχετικά.

Το γραφείο Dr. Andreas Poetis&Co LLC αναμένεται να εκδώσει εντός της ημέρας ανακοίνωση με την οποία θα ενημερώσει για τα πιο πάνω.

Σε αυτό το σημείο, ο υποφαινόμενος ενημερώνει ότι σε καμία περίπτωση, η δημοσιοποίηση του θέματος δεν είχε σκοπό να πλήξει ή να δημιουργήσει σκιές στην οποιαδήποτε επιχείρηση και αποκλειστικός σκοπός είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Συνεπώς απολογείται για τυχόν ανακρίβειες που δημοσιοποιήθηκαν.

Τάσος Αναστάση