Δύο μέτρα και δύο σταθμά στα Λουτρά της Αφροδίτης

Ζήτημα μεροληπτικής στάσης απέναντι στην παρανομία που συντελείται στην ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου του Ακάμα εγείρει το Κίνημα Οικολόγων.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΤην ίδια ώρα που απομακρύνονται με τη βία τα τροχόσπιτα από τα Λουτρά της Αφροδίτης στην ίδια περιοχή αφήνονται ανενόχλητα δεκάδες παράνομα υποστατικά, εξοχικές επαύλεις που βαπτίζονται αποθήκες, παράνομα εστιατόρια κ.α. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του το Κίνημα, στην περιοχή της Λάρας λειτουργούν άλλα δύο παράνομα υποστατικά, ενώ υπενθυμίζει ότι ο κοινοτάρχης Νέου Χωριού είχε βρεθεί αντιμέτωπος και με θέματα νομιμότητας για τη δική του κατοικία μέσα στη χερσόνησο του Ακάμα πριν λίγα χρόνια.

Επιπρόσθετα το Κίνημα Οικολόγων σημειώνει ότι κυκλοφορούν σχέδια για ρυπογόνο ανάπτυξη στο συγκεκριμένο τεμάχιο από το οποίο απομακρύνθηκαν τα τροχόσπιτα και κάνει λόγο σε γνωστό, όπως το χαρακτηρίζει, σκάνδαλο με τη χαριστική παραχώρηση τουρκοκυπριακής γης σε ημέτερο της κυβέρνησης για κατασκευή και λειτουργία ιδιωτικού χώρου για κατασκήνωση.

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες ο κοινοτάρχης Νέου Χωριού, Ανδρέας Μάχιμος ανέφερε στη «Χαραυγή» ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο δεν είναι αρμόδιο για άρση των παράνομων υποστατικών. Σημείωσε ότι ο ίδιος έχει αναφέρει το συγκεκριμένο ζήτημα στις αρμόδιες Αρχές για τις δικές τους ενέργειες. Όσον αφορά την καταγγελία για το άτομό του, ο κ. Μάχιμος δήλωσε στη «Χαραυγή» ότι πρόκειται για σπίτι κτισμένο από το 1889 όταν δεν υπήρχαν ούτε περιοχές Natura ούτε καν η Κυπριακή Δημοκρατία.

Απαντώντας σε ερώτηση της «Χαραυγής» για την απομάκρυνση των τροχόσπιτων που βρίσκονταν στην περιοχή Λουτρά της Αφροδίτης, ο κ. Μάχιμος ανέφερε ότι προχώρησε με τον συγκεκριμένο τρόπο και τη συγκεκριμένη ώρα ώστε να μη διαρρεύσει η πληροφορία εκ των προτέρων και να δημιουργηθούν έκτροπα. Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι κάποιοι από τους κατασκηνωτές ήδη ανέκτησαν τα τροχόσπιτά τους, αφού πλήρωσαν το κόστος των μεταφορικών ύψους 100 ευρώ.

Όσον αφορά το αίτημα των κατασκηνωτών για δημιουργία κατασκηνωτικού χώρου εκτός περιοχής Natura και υπό τη διαχείριση της Τοπικής Αρχής, ο κ. Μάχιμος ανέφερε ότι προωθείται ο σχεδιασμός ιδιωτικού κατασκηνωτικού χώρου ευρωπαϊκών προδιαγραφών σε παρακείμενο τουρκοκυπριακό τεμάχιο.

Άννα Μισιαούλη

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei