Δύο παγκύπρια ρεκόρ στην κολύμβηση πέτυχαν τα αδέλφια ΑντωνίουΠολύ κοντά στην εξασφάλιση του ορίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 στα 50μ ελεύθερο, βρέθηκε το περασμένο Σάββατο (18/1) η Κάλια Αντωνίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε αγώνες που έγιναν στην πολιτεία της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ η αθλήτρια του Σταύρου Μιχαηλίδη σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 25.59, επίδοση που αποτελεί νέο Παγκύπριο Ρεκόρ Γυναικών και η οποία απέχει μόλις οκτώ εκατοστά από το 25.51 που είναι το χαμηλό όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. 


Η 19χρονη κολυμβήτρια του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που πιστοποίησε με 56.16 στα 100μ ελεύθερο, επίδοση που είναι ατομικό ρεκόρ και η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών, μετά το 55.91 της Άννας Στυλιανού.

Ρεκόρ και ο Ν. Αντωνίου

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο 16χρονος Νικόλας, αδελφός της Κάλιας, με χρόνο 1.55.59 σημείωσε νέο Παγκύπριο Ρεκόρ Παίδων στα 200μ ελεύθερο, καθώς το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 1.57.7. Μετά την έκτη θέση που είχε πετύχει το καλοκαίρι στους Αγώνες Νέων Ευρώπης στα 50μ ελεύθερο, που τον καθιέρωσε στην ευρωπαϊκή ελίτ της ηλικίας του, συνεχίζει να κολυμπάει σε ψηλό επίπεδο και αποτελεί μεγάλη ελπίδα για το μέλλον της κυπριακής κολύμβησης