Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Κύπρο στέλνει η ΕΕ στο Ισραήλ

Τέσσερα αεροσκάφη, δύο εκ των οποίων από την Κύπρο, στέλνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ, μετά από αίτημα της γειτονικής χώρας για ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ.

Συγκεκριμένα ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ ενεργοποιήθηκε μετά από αίτημα των ισραηλινών αρχών για βοήθεια αργά χθες το βράδυ (23 Μαΐου) και η ΕΕ προχώρησε στον συντονισμό της κινητοποίησης 4 αεροσκαφών πυρόσβεσης (2 από την Ιταλία και 2 από την Κύπρο) που καταφθάνουν πλέον στις πληγείσες περιοχές. Παράλληλα το Κέντρο Συντονισμού για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε τακτική επαφή με τις ισραηλινές αρχές και παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση ώστε να κατευθύνει βέλτιστα τη βοήθεια της ΕΕ.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε σχετικά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση “βρίσκεται σε αλληλεγγύη με το Ισραήλ σε αυτή τη δύσκολη εποχή”. Σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή στήριξη “βρίσκεται ήδη στο καθ οδόν” και ευχαρίστησε την Ιταλία και την Κύπρο για την απτή αλληλεγγύη τους. “Οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που επηρεάζονται και τους πρώτους ανταποκριτές (first responders) που εργάζονται επί του εδάφους”, τόνισε ο Επίτροπος Στυλιανίδης, διευκρινίζοντας ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να παράσχει και περαιτέρω βοήθεια

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.