Δύο στους τρεις ενήλικες έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο

epa08899496 An ambulance carrying a patient infected with COVID-19 arrives at the University Clinic for Infectious Diseases in Skopje, North Macedonia, 22 December 2020. Following a meeting with Bulgarian officials, Macedonian health minister Filce announced that Bulgaria will also donate to North Macedonia from every shipment of COVID-19 vaccines which they bought directly from the producers. EPA/GEORGI LICOVSKI

Σε 35.069.641 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Πρόκειται για αριθμό που αντιστοιχεί στο 66,6% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας.

Πλήρως καλυμμένοι και με τη δεύτερη δόση είναι 16.764.720 πολίτες, δηλαδή το 31,8% των ενηλίκων κατοίκων.

Οι ασθενείς Covid που νοσηλεύονται στην Αγγλία έπεσαν κάτω από τους χίλιους (976) για πρώτη φορά από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο νοσηλεύονται 1.231 φορείς του ιού, εκ των οποίων οι 163 είναι διασωληνωμένοι.

Τα κρούσματα του 24ώρου ήταν 2.490 και οι θάνατοι 15, στα ίδια επίπεδα με τους αντίστοιχους απολογισμούς της περασμένης Παρασκευής.

Τα νεότερα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, που βασίζονται σε δεκάδες χιλιάδες δειγματοληπτικά τεστ, δείχνουν ότι μόλις ένας στους 1.180 κατοίκους της Αγγλίας ήταν φορέας του κορωνοϊού την περασμένη βδομάδα, δηλαδή 46.000 πολίτες. Πρόκειται για αριθμό μειωμένο στο μισό μέσα σε έναν μήνα.

Μειωμένα είναι και τα ποσοστά διασποράς του ιού σε Ουαλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία, κάτι που δείχνει πως η περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις 12 Απριλίου, με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των γυμναστηρίων και των εξωτερικών χωρών εστίασης, δεν είχε σημαντική επίδραση στην επιδημιολογική εικόνα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.