Δυόμιση χρόνια φυλάκιση σε 22χρονο για διαρρήξεις, κλοπές και κατοχή όπλων

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Ποινή φυλάκισης διάρκειας 2.5 ετών, για τη διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών, και την παράνομη κατοχή πυροβόλων όπλων, επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε άνδρα ηλικίας 22 ετών, αφού τον έκρινε ένοχο κατά την εκδίκαση των υποθέσεων.

 

Ο 22χρονος συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση, στις 24 Ιανουαρίου, μετά από στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του, κατά τη διερεύνηση τριών υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών, μεταξύ των οποίων και διάρρηξη οπλοπωλείου στη Λεμεσό, που είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή δεκατριών κυνηγετικών και αεροβόλων όπλων.

 

Η διάρρηξη στο οπλοπωλείο, διαπράχθηκε στις 23 Ιανουαρίου, γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα. Ο δράστης, αφού κατάφερε να εισέλθει στο κατάστημα, έκλεψε οκτώ κυνηγετικά όπλα, ένα αεροβόλο όπλο και τέσσερα αεροβόλα πιστόλια.

 

Από μαρτυρικό υλικό, που συγκεντρώθηκε μετά από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης της διάρρηξης, εμπλεκόταν και σε δύο άλλες διαρρήξεις, που διαπράχθηκαν, επίσης τα ξημερώματα στις 23 Ιανουαρίου, σε δύο υπεραγορές στη Λεμεσό. Από τις δύο υπεραγορές, κλάπηκαν καπνικά προϊόντα, συνολικής αξίας €1,480 περίπου.


 

Μαρτυρία εναντίον του 22χρονου εξασφαλίστηκε μετά από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν. Βάσει της μαρτυρίας εκδόθηκε εναντίον του δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη στις 24 Ιανουαρίου τα ξημερώματα και τέθηκε υπό κράτηση.

 

Τα κυνηγετικά και αεροβόλα όπλα που κλάπηκαν από το οπλοπωλείο, εντόπισαν επίσης στις 24 Ιανουαρίου, μέλη της Αστυνομίας, μετά από έρευνες που διενήργησαν σε ανοικτό χώρο, έξω από χωριό της επαρχίας Λεμεσού. Στο ίδιο σημείο, μαζί με τα δεκατρία όπλα, τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν και ένα εκπαιδευτικό πιστόλι, χωρίς αριθμό εγγραφής, η κλοπή του οποίου δεν είχε καταγγελθεί.

Το ΤΑΕ Λεμεσού είχε διερευνήσει τις υποθέσεις.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.